Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Эффективность пищеварения белков при энтеральном зондовом питании
Authors Вандер, К.А.
Шальков, Е.Л.
ORCID
Keywords пищеварение белков
зондовое питание
Type Article
Date of Issue 2003
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500
Publisher Издательство СумГУ
License
Citation Вандер, К.А. Эффективность пищеварения белков при энтеральном зондовом питании [Текст] / К.А. Вандер, Е.Л. Шальков // Вісник Сумського державного університету. Серія Медицина. — 2003. — №9(55). — С. 74-80.
Abstract Несмотря на то, что потребность в специальных методах питания в хирургической клинике достаточно высока, энтеральное зондовое питание (ЭЗП) в Украине остается малоизученным и потому маловостребованным методом. Восполнению этого пробела и посвящено данное исследование, цель которого – установить эффективность пищеварения белков в составе новой пищевой смеси, основанной на натуральных продуктах. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500
The experimental research of efficacy of digestion of proteins at introduction of nutritional compound to an initial department of a jejunum during the first 3 weeks of a mechanical icterus and per the first 7 days of the postoperative period was fulfilled. The purpose of research - to study efficacy of digestion of proteins at introduction of a new nutritional compound composed of natural products. Fixed, that the augmentation of requirement in protein that was determined endotoxicosis, starvation, operating trauma, can grade the negative influence on organism of introduction of nutrition directly in a jejunum. Is demonstrated, that isolated Enteral Alimentation by an offered nutritional compound composed of natural products is a high-performance method of introduction of protein in an organism at surgical treatment of a pathology of digestion and can be a method of a choice for correction of a protein metabolism in the early postoperative period. При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500
Appears in Collections: Вісник Сумського державного університету. Медицина (2007-2013)

Views

Canada Canada
1
China China
3
France France
1
Germany Germany
550924
Greece Greece
41325
Iran Iran
1
Ireland Ireland
158396
Lithuania Lithuania
1
Russia Russia
46
Turkey Turkey
24
Ukraine Ukraine
2175170
United Arab Emirates United Arab Emirates
1
United Kingdom United Kingdom
1101361
United States United States
4344121
Unknown Country Unknown Country
79

Downloads

Germany Germany
490
Ireland Ireland
1
Kazakhstan Kazakhstan
2
Lithuania Lithuania
1
Netherlands Netherlands
1
Russia Russia
3
Ukraine Ukraine
4344121
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
1101359
Unknown Country Unknown Country
174

Files

File Size Format Downloads
4.doc 100,5 kB Microsoft Word 5446153

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.