Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Спосіб отримання гранульованих харчових продуктів |
Authors |
Kononenko, Mykola Petrovych
Vakal, Serhii Vasylovych Osipov, Valerii Anatoliiovych Pokotylo, Volodymyr Mykolaiovych Холін, Борис Георгійович |
ORCID |
http://orcid.org/0000-0002-1549-0394 |
Keywords |
харчові продукти виробництво суміш |
Type | Patent |
Date of Issue | 2005 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060 |
Publisher | Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (УКРПАТЕНТ) |
License | |
Citation | Пат. 55120 А Україна, МПК7 A 23 P 1/02. Спосіб отримання гранульованих харчових продуктів / М.П. Кононенко, С.В. Вакал, В.А. Осіпов, В.М. Покотило, Б.Г. Холін (Україна); заявник та патентовласник Сумський держ. ун-т. - № 2002075394; заявл. 01.07.2002; опубл. 16.05.2005, бюл. № 5. |
Abstract |
Спосіб отримання гранульованих харчових продуктів включає змішування вихідної маси і зволоження її в процесі перемішування, подачу зволоженої суміші на обкочування в гранулятор і сушіння отриманих гранул. Зволоження суміші в процесі перемішування здійснюють до досягнення нею вологості 2-7% шляхом подачі рідкої фази безпосередньо на стадію змішування. Обкочування в грануляторі проводять з додатковою подачею рідкої фази до зволоженої суміші, яка надходить на гранулювання. Співвідношення потоків зволоженої суміші і введеної рідкої фази регулюють об'ємним співвідношенням, достатнім для одержання гранул з кінцевою вологістю на рівні 16-18%. Як рідку фазу використовують воду або розчин одного чи декількох інгредієнтів компонента отримуваного продукту.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060 Способ получения гранулированных пищевых продуктов включает смешение исходной массы и увлажнение ее в процессе перемешивания, подачу увлажненной смеси на окатывание в гранулятор и сушку полученных гранул. Увлажнение смеси в процессе перемешивания осуществляют до достижения влажности 2-7% путем подачи жидкой фазы непосредственно на стадии смешения. Окатывание в грануляторе проводят с дополнительной подачей жидкой фазы в увлажненную смесь, которая поступает на гранулирование. Соотношение потоков увлажненной смеси и введенной жидкой фазы регулируют объемным соотношением, достаточным для получения гранул с конечной влажностью на уровне 16-18%. В качестве жидкой фазы используют воду или раствор одного или нескольких ингредиентов компонента получаемого продукта. При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060 Method for production of granular food products involves mixing of initial mass and moistening thereof in the agitation process, delivering of the moistened mix on balling in the granulator and drying of obtained granules. Moistening of the mix in the agitation process is carried out to the moisture value of 2-7% by means of delivering of liquid phase directly at the agitation stage. The balling in the granulator is carried out with additional liquid phase delivery in the moistened mix which incomes on the granulating. A proportion of moistened mix and additional liquid phase flows is regulated by volume ratio sufficient for obtaining granules with final moisture of 16-18%. The water or solution of one or few component ingredients of the product to be obtained is used as liquid phase When you are citing the document, use the following link http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060 |
Appears in Collections: |
Патенти |
Views
Belgium
1
Brazil
1
Canada
3515490
China
127035
France
3
Germany
2128288809
Greece
254070
Ireland
12551369
Lithuania
1
Netherlands
21175
Russia
21
Spain
2
Sweden
1
Turkey
10
Ukraine
1036073179
United Arab Emirates
1
United Kingdom
518078936
United States
2128288812
Unknown Country
1036073178
Downloads
China
6
France
2
Germany
-571785639
Lithuania
1
Russia
1
Ukraine
82975
United Kingdom
1
United States
2128288814
Unknown Country
276
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
getdocument.pdf | 129.96 kB | Adobe PDF | 1556586437 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.