Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/11615
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Формування та вирішення конфліктів на підприємствах харчової промисловості |
Authors |
Прокопенко, Д.М.
|
ORCID | |
Keywords |
конфлікт конфликт conflict причини конфліктів причины конфликтов causes of conflict |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2011 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/11615 |
Publisher | Видавництво СумДУ |
License | |
Citation | Прокопенко, Д.М. Формування та вирішення конфліктів на підприємствах харчової промисловості [Текст] / Д.М. Прокопенко, О.Ф. Балацький // Економічні проблеми сталого розвитку : тези доповідей науково-технічної конференції викладачів, співробітників, аспірантів і студентів факультету економіки та менеджменту, присвяченої дню науки в Україні, Суми, 18-22 квітня 2011 року / Відп. за вип. А.Ю. Жулавський. — Суми : СумДУ, 2011. — Ч.1. — С. 125-126. |
Abstract |
Конфлікт може впливати на побудову загальної платформи, розробку і прийняття рішень, зміцнення мораль¬но-етичного аспекту взаємовідносин. Без певного розуміння того, що можуть існувати різні точки зору на одну проблему, будь-які загальні розмови є безглузді, а стосунки - поверхневі. Життя без конфліктів сумне й непродуктивне…
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/11615 |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ННІ ФЕМ) |
Views
Brazil
1
China
2
France
2
Germany
140
Greece
17553
Iran
1
Ireland
195905
Lithuania
1
Netherlands
4
Russia
13
Singapore
12803156
Turkey
4
Ukraine
1547726
United Kingdom
779712
United States
8714365
Unknown Country
1547724
Downloads
EU
2
France
293857
Germany
141
Romania
1
Russia
50931
Ukraine
4625574
United Kingdom
1
United States
12803155
Unknown Country
1547725
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
41.docx | 17.3 kB | Microsoft Word XML | 19321387 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.