Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Эффективность пищеварения белков при энтеральном зондовом питании |
Authors |
Вандер, К.А.
Шальков, Е.Л. |
ORCID | |
Keywords |
пищеварение белков зондовое питание |
Type | Article |
Date of Issue | 2003 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500 |
Publisher | Издательство СумГУ |
License | |
Citation | Вандер, К.А. Эффективность пищеварения белков при энтеральном зондовом питании [Текст] / К.А. Вандер, Е.Л. Шальков // Вісник Сумського державного університету. Серія Медицина. — 2003. — №9(55). — С. 74-80. |
Abstract |
Несмотря на то, что потребность в специальных методах питания в хирургической клинике достаточно высока, энтеральное зондовое питание (ЭЗП) в Украине остается малоизученным и потому маловостребованным методом.
Восполнению этого пробела и посвящено данное исследование, цель которого – установить эффективность пищеварения белков в составе новой пищевой смеси, основанной на натуральных продуктах.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500 The experimental research of efficacy of digestion of proteins at introduction of nutritional compound to an initial department of a jejunum during the first 3 weeks of a mechanical icterus and per the first 7 days of the postoperative period was fulfilled. The purpose of research - to study efficacy of digestion of proteins at introduction of a new nutritional compound composed of natural products. Fixed, that the augmentation of requirement in protein that was determined endotoxicosis, starvation, operating trauma, can grade the negative influence on organism of introduction of nutrition directly in a jejunum. Is demonstrated, that isolated Enteral Alimentation by an offered nutritional compound composed of natural products is a high-performance method of introduction of protein in an organism at surgical treatment of a pathology of digestion and can be a method of a choice for correction of a protein metabolism in the early postoperative period. При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12500 |
Appears in Collections: |
Вісник Сумського державного університету. Медицина (2007-2013) |
Views
Canada
1
China
3
France
1
Germany
550924
Greece
41325
Iran
1
Ireland
158396
Lithuania
1
Mongolia
1
Russia
46
Singapore
1
Turkey
24
Ukraine
2175170
United Arab Emirates
1
United Kingdom
1101361
United States
12398791
Unknown Country
16426127
Downloads
Germany
490
Ireland
1
Kazakhstan
2
Lithuania
1
Netherlands
1
Russia
3
Ukraine
4344121
United Kingdom
1
United States
12398790
Unknown Country
174
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
4.doc | 100.5 kB | Microsoft Word | 16743584 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.