Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1263
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Розроблення комплексної технології утилізації твердих відходів виробництва гідрохінону |
Authors |
Павленко, О.В.
|
ORCID | |
Keywords | |
Type | Article |
Date of Issue | 2008 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1263 |
Publisher | Видавництво СумДУ |
License | |
Citation | Павленко, О.В. Розроблення комплексної технології утилізації твердих відходів виробництва гідрохінону [Текст] / О.В. Павленко // Вісник Сумського державного університету. Серія Технічні науки. — 2008. — №2. — С. 102-105. |
Abstract |
Апробовано технологію переробки марганецьвмісних шламів виробництва гідрохінону, що враховує дисперсний стан і особливості складу шламу. Вилучення мангану здійснюється вилуженням 20 % розчином сульфатної кислоти при температурі 368 ДО. Домішки феруму осаджуються суспензією карбонату кальцію з попереднім окислюванням пероксидом гідрогену. Вихід мангану становить 93-99 %. Отриманий сульфат мангану може бути використаний у виробництві мікродобрив. Вторинний шлам використовується у виробництві керамічних виробів.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1263 |
Appears in Collections: |
Вісник Сумського державного університету. Технічні науки (2007-2014) |
Views
Bulgaria
1
China
2
France
1
Germany
344
Greece
30032
Iran
1
Ireland
553885
Kazakhstan
1
Lithuania
1
Netherlands
8
Panama
1
Russia
20
Singapore
53156779
Sweden
1
Turkey
8
Ukraine
1861851
United Kingdom
940936
United States
79735168
Unknown Country
1861850
Downloads
China
5
Germany
345
Ireland
1
Lithuania
1
Moldova
1
Russia
1
Singapore
1
Ukraine
5582610
United Kingdom
1
United States
26578390
Unknown Country
171
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
EC36E846d01.pdf | 98.99 kB | Adobe PDF | 32161527 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.