Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/23679
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Теплофизическое моделирование рабочего процесса жидкостно-парового струйного компрессора |
Authors |
Prokopov, Maksym Hennadiiovych
|
ORCID | |
Keywords |
рідинно-паровий струминний компресор жидкостно-паровой струйный компрессор liquid-steam stream compressor закипаючий потік вскипающий поток boiling up stream |
Type | PhD Thesis |
Date of Issue | 2011 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/23679 |
Publisher | Изд-во СумГУ |
License | |
Citation | Прокопов, М.Г. Теплофизическое моделирование рабочего процесса жидкостно-парового струйного компрессора [Текст]: диссертация на соискание ученой степени канд. техн. наук/ М. Г. Прокопов; Наук. керівн. В.Н. Марченко. - Сумы: СумГУ, 2011. - 189 с. - СумГУ |
Abstract |
У дисертаційній роботі наведені: теплофізична модель рідинно-
парового струминного компресора, результати аналізу
експериментальних досліджень закипаючих потоків рідини у каналах,
що розширюються, і проточній частині рідинний-парового
струминного компресора, опис формування трьох критичних режимів
течії і структурної інверсії потоку, характеристики компресора.
Представлена математична модель робочого процесу, яка
дозволяє визначати параметри і характеристики рідинно-парового
струминного компресора. Створена методика інженерного розрахунку
реалізована у вигляді розрахункової програми для ЕОМ і дозволяє
створити компресор з високими показниками ефективності.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/23679 В диссертационной работе приведены: теплофизическая модель жидкостно-парового струйного компрессора, результаты анализа экспериментальных исследований вскипающих потоков жидкости в расширяющихся каналах и проточной части жидкостно-парового струйного компрессора, описание формирования трех критических режимов течения и структурной инверсии потока, характеристики компрессора. Представлена математическая модель рабочего процесса, которая позволяет определять параметры и характеристики жидкостно-парового струйного компрессора. Созданная методика инженерного расчета реализована в виде расчетной программы для ЭВМ и позволяет создать компрессор с высокими показателями эффективности. При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/23679 The dissertation presents the results: thermophysical model of liquidsteam stream compressor, results of analysis of experimental researches of boiling up streams of liquid in the broadening ductings and running part of liquid-steam stream compressor, description of forming of three critical modes of flow and structural inversion of stream. The mathematical model of working process, which allows to determine parameters and descriptions of liquid-steam stream compressor, is presented. The created method of engineering calculation is realized as a calculation program for computer and allows to create a compressor highperformance efficiency, descriptions of compressor. When you are citing the document, use the following link http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/23679 |
Appears in Collections: |
Дисертації |
Views
Belarus
5
Bulgaria
3
China
162115
France
1
Germany
415
Greece
1
India
3
Iran
1
Ireland
4487243
Italy
1
Kazakhstan
1
Liberia
1
Lithuania
1
Netherlands
3
Russia
27042
Switzerland
1
Turkey
22111990
Ukraine
1119144591
United Kingdom
87817292
United States
-474180768
Unknown Country
2019691903
Downloads
Austria
1
Azerbaijan
2
Belarus
13
China
6
Czechia
1
EU
5
France
2405733
Germany
324224
Kazakhstan
6
Liberia
1
Lithuania
2
Moldova
1
Netherlands
2
Peru
1
Poland
1
Romania
5
Russia
27042
Serbia
1
South Korea
1
Tajikistan
2
Turkey
1
Ukraine
1119144592
United Kingdom
108076
United States
-1515705449
Unknown Country
-1515705450
Uzbekistan
1
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Diss.pdf | 2.96 MB | Adobe PDF | -1909401179 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.