Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/38128
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Вибір каналу управління адаптивної системи верстата з ЧПК |
Authors |
Мацківський, О.С.
Петраков, Ю.В. |
ORCID | |
Keywords |
адаптивне управління адаптивное управление adaptive management процес різання процесс резания cutting process |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2014 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/38128 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Мацківський, О.С. Вибір каналу управління адаптивної системи верстата з ЧПК [Текст] / О.С. Мацківський, Ю.В. Петраков // Машинобудування України очима молодих: прогресивні ідеї - наука - виробництво : тези доповідей XIV Всеукраїнської молодіжної науково-технічної конференції, м. Суми, 27-31 жовтня 2014 р. / Відп. за вип. В.О. Залога. - Суми : СумДУ, 2014. - С. 62-63. |
Abstract |
В роботі вирішується задача вибору каналу управління процесом різання. У відповідності до основного принципу числового програмного управління при виконанні програми кожний наступний кадр буде виконуватись тільки після повного завершення попереднього, причому команда, що визначає подачу в G-кодах, не може бути переписана в режимі on-line. В той же час, при виконанні одного кадру, наприклад руху за дугою кола, головна характеристика процесу різання може змінюватись в значному діапазоні, що вимагає управління, тобто автоматичної зміни величини подачі. Тому було запропоновано змінювати подачу, використовуючи можливості стійки ЧПК, а саме через енкодер ручної корекції подачі. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ТеСЕТ) |
Views

1

2454773

2

11745

23493

1

1

1958

8545212

455911

231871

4909544

455910
Downloads

2

1

2

1

1

1

1

1273877

1

8545214

26
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
petrakov_adaptive_management.pdf | 292.12 kB | Adobe PDF | 9819127 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.