Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/38590
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Експериментальне дослідження температури різання при точінні порошкових спечених матеріалів |
Other Titles |
Experimental investigation of cutting temperature in turning sintered powder materials Экспериментальное исследование температуры резания при точении порошковых спеченных материалов |
Authors |
Ткачук, І.Є.
|
ORCID | |
Keywords |
порошкові антифрикційні матеріали механічна обробка температура різання порошковые антифрикционные материалы механическая обработка температура резания powder antifriction materials machining cutting temperature |
Type | Article |
Date of Issue | 2014 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/38590 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | |
Citation | Ткачук, І.Є. Експериментальне дослідження температури різання при точінні порошкових спечених матеріалів [Текст] / І.Є. Ткачук // Журнал інженерних наук. - 2014. - Т. 1, № 2. - С. А13-А17. |
Abstract |
В якості матеріалів для вузлів тертя в сучасному машинобудуванні широке застосування находять
порошкові антифрикційні матеріали. Головною особливістю спечених порошкових матеріалів є наявність пористої структури, що забезпечує самозмащування при роботі вузлів тертя.
В процесі різання спечених матеріалів важливу роль відіграють теплові явища. Саме вони визначають температуру в зоні різання, що впливає на характер створення мікроструктуру поверхневого
шару.
В цій роботі наведено методику проведення експериментальних досліджень температури різання
при механічній обробці пористих спечених матеріалів. На підставі отриманих результатів розроблена
математична модель для визначення температури різання з врахуванням факторів що на неї впливають: режимів різання та пористості оброблюваного матеріалу. В качестве материалов для узлов трения в современном машиностроении широкое применение находят порошковые антифрикционные материалы. Главной особенностью спеченных порошковых материалов является наличие пористой структуры, что обеспечивает самосмащивание при работе узлов трения. В процессе резки спеченных материалов важную роль играют тепловые явления. Именно они определяют температуру в зоне резания, что влияет на характер создания микроструктуру поверхностного слоя. В данной работе приведена методика проведения экспериментальных исследований температуры резания при механической обработке пористых спеченных материалов. На основании полученных результатов разработана математическая модель для определения температуры резания с учетом факторов на нее влияющих: режимов резания и пористости обрабатываемого материала. In modern engineering as materials for friction powder materials are used. The main feature of sintered powder materials is the presence of porous structure that provides the self- lubrication in work of friction. Thermal phenomena is important in the process of cutting sintered materials. They determine the temperature in the cutting zone, affecting the character creation microstructure of the surface layer. In this paper the methodology of experimental studies of temperature cutting during machining of sintered porous materials is showed. Based on the results obtained mathematical model for determing the temperature cutting, taking into account factors that affect it: the cutting and porosity of the material. |
Appears in Collections: |
Journal of Engineering Sciences / Журнал інженерних наук |
Views
Belgium
1
Canada
1
China
28
EU
1
France
69
Germany
2161561
Ireland
146552
Italy
1
Japan
2
Lithuania
1
Netherlands
4148
Russia
1
Singapore
1
Switzerland
1
Ukraine
10126071
United Kingdom
5067186
United States
223215118
Unknown Country
250846815
Downloads
China
9
Germany
584946
Lithuania
1
Norway
1
Russia
2
Ukraine
29793254
United Kingdom
1
United States
223215117
Unknown Country
250846815
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Tkachuk.pdf | 773.39 kB | Adobe PDF | 504440146 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.