Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/41757
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Вивчення міцнісних характеристик травмованої довгої кістки скелета |
Authors |
Bumeister, Valentyna Ivanivna
![]() Качура, В. |
ORCID |
http://orcid.org/0000-0001-8604-4458 |
Keywords |
кістки кости bones переломи переломы fractures |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2015 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/41757 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Бумейстер, В.І. Вивчення міцнісних характеристик травмованої довгої кістки скелета [Текст] / В.І. Бумейстер, В. Качура // Морфологічні дослідження - виклики сучасності : збірник тез доповідей науково-практичної конференції, м. Суми, 23-24 квітня. - Суми : СумДУ, 2015. - С. 83-84. |
Abstract |
Кісткова тканина являє собою матеріал, що характеризується високими тривкісними характеристиками та одночасно має значні еластичні властивості. Кістка це динамічна структура, у якій відбувається обмін речовин — руйнування старих і створення нових кісткових трабекул і остеонів. Кістки змінюються відповідно до умов зовнішнього середовища, під впливом яких відбувається перебудова їх макро- і мікроструктури. Для того щоб виконувати свої функції, кістки повинні бути міцними і пружними. Досягається це завдяки своєрідності хімічного складу. Еластичність, пружність кісток залежить від наявності в них органічних речовин, а твердість забезпечується мінеральними солями. На зростання і формування кісток істотний вплив надають соціально-екологічні фактори: харчування, навколишнє середовище і т.д. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (НН МІ) |
Views

1

1

4

5

1

8729

2

5

1

4

3

1

1

178133

89661

2352769

178132
Downloads

48401

1

3

1

1

1

1

1

534029

1187

2352767

1
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Bumejster.pdf | 1.04 MB | Adobe PDF | 2936394 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.