Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/42674
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Підвищення якості розпізнавання методом Віоли-Джонса в задачах інформаційної безпеки підприємства шляхом попередньої обробки зображення |
Authors |
Marchenko, Ihor Oleksandrovych
Petrov, Serhii Oleksandrovych Лисак, Н.В. Лысак, Н.В. Lysak, N.V. Міронова, Ю.В. Миронова, Ю.В. Mironova, Yu.V. |
ORCID |
http://orcid.org/0000-0003-0591-3805 |
Keywords |
метод Віоли-Джонса метод Виоли-Джонса Viola-Jones фільтрація вхідного сигналу фильтрация входящего сигнала input signal filtering згортка зображення свертка изображения image convolution ідентифікація обличчя идентификация лица person identification інформаційна безпека підприємства информационная безопасность предприятия information security |
Type | Article |
Date of Issue | 2015 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/42674 |
Publisher | Видавництво ВНТУ |
License | |
Citation | Підвищення якості розпізнавання методом Віоли-Джонса в задачах інформаційної безпеки підприємства шляхом попередньої обробки зображення [Текст] / Н.В. Лисак, Ю.В. Міронова, І.О. Марченко, С.О. Петров // Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології. — 2015. — №1. — С. 70-75. |
Abstract |
Розроблено механізм підвищення достовірності виявлення облич на зображенні за методом Віоли-Джонса, за рахунок проведення послідовної фільтрації вхідного зображення, що дозволяє значно підвищити якість подальшого їх розпізнавання до асимптотичного максимуму. Даний підхід дає можливість використовувати метод Віоли-Джонса для забезпечення інформаційної безпеки підприємства як в режимі активного так і пасивного моніторингу персоналу та відвідувачів. Підхід використовує методи теорії лінійної алгебри та математичної статистики. В роботі показано конкретний ефект від застосування за пропанового підходу та наведено приклади фізичного моделювання. Разработан механизм повышения достоверности обнаружения лиц на изображении методом Виоли-Джонса за счет проведения последовательной фильтрации и обработки входного изображения, что позволяет значительно повысить достоверность их дальнейшего распознавания к асимптотическому максимуму. Использование данного подхода, дает возможность применять метод Виола-Джонса для обеспечения информационной безопасности предприятия как в режиме активного, так и в режиме пассивного мониторинга. Предложенный подход использует методы теории линейной алгебры и математической статистики. В работе показан конкретный эффект от использования предложенного подхода а также показаны примеры физического моделирования. In the work we developed a increasing there liability mechanism of face detection on the image by Viola-Jones algorithm which consistent filtering and processing of the input image. It can significantly improve the reliability of their further recognition to the asymptotic maximum. Using this approach make able to apply Viola-Jones method for ensuring information security in active and passive monitoring modes. The proposed approach uses the methods of the theory of linear algebra and mathematical statistics. The paper shows a specific effect of the use of the proposed approach and shows examples of physical modeling. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ЕлІТ) |
Views
Bangladesh
1
Belarus
1
Canada
1
China
1157864673
Czechia
1
France
4
Germany
24950915
Greece
92349
Indonesia
1
Ireland
13709405
Lithuania
1
Montenegro
1
Netherlands
1
Poland
4
Russia
7919
Spain
1
Thailand
1
Ukraine
1680477728
United Kingdom
372638178
United States
1715766503
Unknown Country
1415785082
Downloads
China
2
Czechia
1
Finland
1
France
8
Germany
9
India
1
Lithuania
1
Malaysia
1
Poland
2
Russia
3
Singapore
1
Ukraine
1680477794
United Kingdom
2
United States
1715766505
Unknown Country
55
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Lysak_Mironova_Marchenko_Petrov_Metod_Violy_Jonsa.pdf | 547.91 kB | Adobe PDF | -898722910 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.