Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45169
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Глюкозо-фруктозні сиропи у продуктах харчування: вплив на здоров'я |
Authors |
Лопатіна, К.В.
|
ORCID | |
Keywords |
продукти харчування продукты питания food глюкозно-фруктозні сиропи глюкозно-фруктозные сиропы glucose-fructose syrups |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2016 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45169 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Лопатіна, К.В. Глюкозо-фруктозні сиропи у продуктах харчування: вплив на здоров'я [Текст] / К.В. Лопатіна; наук. кер. Н.А. Галушко // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІV Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 21-22 квітня 2016 р. / Н.В. Деміхова. — Суми : СумДУ, 2016. — Т.1. — С. 100-101. |
Abstract |
Останнім часом харчовий ринок України наповнився продуктами, що містять глюкозо-фруктозні сиропи (ГФС). Їх додають у соки, газовані напої,кондитерські вироби, молочні продукти. ГФС отримують шляхом гідролізу кукурудзяного крохмалю, вони є дешевою заміною буряковому цукру. Комерційний інтерес до цього вуглеводного продукту обумовлений унікальними властивостями одного з його компонентів - фруктози: по-перше, фруктоза в 1,7 разів солодше сахарози, що дозволяє використовувати її в малій кількості і, як наслідок, знизити собівартість кінцевого продукту; по-друге, завдяки кращій розчинності в порівнянні з сахарозою, фруктоза створює в два рази більший осмотичний тиск, що визначає її хороші консервуючи властивості і дозволяє значно збільшити терміни зберігання кінцевих продуктів; по-третє, фруктозовмісні сиропи, завдяки моносахаридам, що входять до їх складу, дозволяють знизити температуру замерзання продуктів і, тим самим, зберегти їх
товарні властивості. Крім того, позиціонування продуктів, що містять фруктозу, як дієтичних збільшує попит на них.
Цілі і завдання: за даними літератури вивчити хімічний склад комерційних ГФС, провести огляд новітніх наукових публікацій з даної проблеми, виявити можливі негативні наслідки споживання ГФС для здоров'я людини. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (НН МІ) |
Views

1

1

2

3

378193970

262152

1

1

1

3511

1

25950430

8083055

378193972

816637533
Downloads

1

1

254823662

1

1

1

1

1

12533

69768209

1

378193964

816637532
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Lopatina_Halushko.pdf | 986.19 kB | Adobe PDF | 1519435908 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.