Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/50107
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Розвиток виноградо-виноробного виробництва Криму: теорія, методологія, практика |
Other Titles |
Development of the viticulture and wine-making production in the Cramia: theory, methodologi and practice |
Authors |
Черемісіна, С.Г.
|
ORCID | |
Keywords |
розвиток виноградо-виноробне виробництво виробничний потенціал механізми управління трудовий потенціал ризики економічна відповідальність тіньова економіка прогноз розвитку інтеграційний процес інноваційний розвиток development viticulture and wine-making production industrial potential structure and mechanisms of management risks economic responsibility development prognosis shadow economy labour potential integration innovation development |
Type | Synopsis |
Date of Issue | 2006 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/50107 |
Publisher | Інститут аграрної економіки |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Черемісіна С. Г. Розвиток виноградо-виноробного виробництва Криму: теорія, методологія, практика: автореф. дис. … доктор. економ. наук : спец. 08.07.02 - Економіка сільського господарства і АПК : захист 2006 / С. Г. Черемісіна; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки". - Київ: [Б. В.], 2006. - 39 с. |
Abstract |
У роботі узагальнено і систематизовано теоретичні аспекти розвитку галузі з урахуванням специфіки виноградо-виноробного виробництва, досліджено теоретико-методологічні підходи оцінки виробничного потенціалу виноградо-виноробних підприємств в умовах ринку. Розроблена концепція економічного дослідження розвитку галузевого виробництва, яка включає систему методичних підходів, методів, запропоновано алгоритм проведення наукового дослідження.
Визначені приоритетні фактори зовнішньої середи, які безпосередньо або опосередковано впливають на виробничний потенціал та ефективність роботи виноградо-виноробних підприємств у Криму у сучасних умовах.
Дано оцінку сучасного стану виноградарства і виноробства, досліджено теоретичні особливості управління, запропоновано підхід до аналізу сучасної структури управління виноградо-виноробним виробництвом і розробці механізмів її удосконалення, адаптована і апробована методика оцінки тіньової економіки у галузі.
Оцінено виробничний потенціал виноградо-виноробного виробництва Криму та ефективність його використання, розроблено перспективи розвитку інтеграції у виноградо-виноробному виробництві Криму.
Адаптовані методика оцінки виробничного потенціалу виноградо-виноробного підприємства, методика дослідження і оцінки мотивації праці колективу, а також методика оцінки ефективності господарської діяльності підприємств. Оцінено стан інноваційної діяльності у виноградо-виноробному виробництві Криму, розроблено перспективи підвищення її ефективності.
Розроблено модель, критерії і механізм визначення економічної відповідальності суб'єктів різних рівнів управління підприємствами сфери виноградо-виноробного виробництва, дано прогноз оцінки сукупного ризику функціонування виноградо-виноробного виробництва Криму на підставі удосконаленого методичного підходу. Розроблено напрямки удосконалення державного регулювання інноваційних процесів розвитку галузі.
Розроблено комплексну програму фінансування розвитку виноградарства Криму і прогноз джерел фінансування на перспективу до 2015 р. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ННІ БТ) |
Views

1

1

1

61183

1

17556

1

1

10253672

474619

238437

21773766

474617
Downloads

7720830

1

7720832

1

1

7720831

2

1

61182

10253688

1

10253671

14
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Cheremisina_Rozvytok_vynohrado_vynorobnoho_vyrobnytstva.pdf | 662 kB | Adobe PDF | 43731055 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.