Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/64309
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Критичні напруження в підкладці, що виникають при вирощуванні імпульсними методами рідиннофазної епітаксії |
Authors |
Цибуленко, В.В.
Шутов, С.В. |
ORCID | |
Keywords |
рідиннофазна епітаксія жидкофазная эпитаксия fluid phase epitaxy імпульсний метод импульсный метод pulse method критичне напруження критическое напряжение critical tension |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2017 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/64309 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Цибуленко, В.В. Критичні напруження в підкладці, що виникають при вирощуванні імпульсними методами рідиннофазної епітаксії [Текст] / В.В. Цибуленко, С.В. Шутов // Фізика, електроніка, електротехніка : матеріали та програма науково-технічної конференції, м. Суми, 17-21 квітня 2017 р. / Відп. за вип. С.І. Проценко. – Суми : СумДУ, 2017. – С. 76. |
Abstract |
При використанні імпульсних методів рідиннофазної епітаксії контакт охолодженої підкладки з розчином-розплавом призводить до виникнення градієнту температури по її товщині. При цьому формуються механічні напруження, які можуть призвести до руйнування підкладки. Метою роботи є дослідження напружень, що виникають по товщині підкладки, при використанні імпульсних методів рідиннофазної епітаксії. Моделювання проведено для системи Gе-GaAs в діапазоні температур 450÷850 оС. Товщина підкладки – 380 мкм, її початкова температура – 27 оС, товщина Ga-Ge розчину-розплаву – 3500 мкм. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ЕлІТ) |
Views

1

8458945

1

18130

1

1

373

1

1

1458734

120387

8458949

12
Downloads

1

8458944

1

849101

1

6861299

2
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Tsybulenko_napruzhennia.pdf | 498.26 kB | Adobe PDF | 16169349 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.