Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/67680
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Видалення арсено-ароматичних забрудників із водного середовища |
Authors |
Гусак, А.В.
Літинська, М.І. Толстопалова, Н.М. Астрелін, І.М. |
ORCID | |
Keywords |
водне середовище арсено-ароматичні сполуки адсорбенти водная среда арсено-ароматические соединения адсорбенты aqueous medium arsenic-aromatic compounds adsorbents |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2018 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/67680 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | |
Citation | Видалення арсено-ароматичних забрудників із водного середовища [Текст] / А.В. Гусак, М.І. Літинська, Н.М. Толстопалова, І.М. Астрелін // Освіта, наука та виробництво: розвиток і перспективи: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-методичної конференції, м. Шостка, 19 квітня 2018 р. – Суми: СумДУ, 2018. – С. 11. |
Abstract |
Присутні в водоймах арсено-ароматичні сполуки можуть мати як природнє
(продукти біометилювання арсенатів та арсенітів, комплекси з гуміновими речовинами
тощо), так і антропогенне походження (залишки арсеновмісних харчових добавок,
медикаментів, відходи промисловості). Тому дослідженя спрямовані на розробку
та випробовування нових видів адсорбентів для деарсенізації є актуальним як в умовах України, так і світу. Одними з найбільш популярних методів очищення від сполук арсену є адсорбція та іонний обмін. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ШІ) |
Views
China
1
France
1
Germany
1
Greece
840
Ireland
3154
Japan
1
Lithuania
1
Singapore
558182
Ukraine
21443
United Kingdom
10932
United States
250183
Unknown Country
21442
Downloads
China
1
Ireland
1
Lithuania
1
Singapore
866182
Ukraine
64121
United Kingdom
1
United States
558184
Unknown Country
8
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Husak.pdf | 570.31 kB | Adobe PDF | 1488499 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.