Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/67695
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Ідентифікація транс-ізомерів жирних кислот в маслах та спредах |
Authors |
Мінаєва, Ю.А.
Сидорова, Л.П. |
ORCID | |
Keywords |
фальсифікація молочних продуктів транс-ізомери жирних кислот масложирова продукція фальсификация молочных продуктов транс-изомеры жирных кислот масложировая продукция falsification of dairy products trans isomers of fatty acids oil and fat products |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2018 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/67695 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | |
Citation | Мінаєва, Ю.А. Ідентифікація транс-ізомерів жирних кислот в маслах та спредах [Текст] / Ю.А. Мінаєва, Л.П. Сидорова // Освіта, наука та виробництво: розвиток і перспективи: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-методичної конференції, м. Шостка, 19 квітня 2018 р. – Суми: СумДУ, 2018. – С. 23. |
Abstract |
Останнім часом на ринку України присутня значна кількість фальсифікованої
продукції. Найчастіше фальсифікують молочні продукти. Для цього використовують
гідрогенізовані рослинні жири, які вміщують у своєму складі жирні кислоти у формі
транс-ізомерів. Сучасні дослідження показують, що транс-ізомери жирних кислот
(ТІЖК) не засвоюються в нашому організмі природним біологічним шляхом.
Накопичуючись в організмі людини, знижують імунітет, порушують роботу ферментів,
клітинних мембран. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ШІ) |
Views
Canada
1
France
16043
Germany
221940
Greece
1
Ireland
33760
Lithuania
1
Singapore
83414590
Sweden
1
Ukraine
83414589
United Kingdom
1042175
United States
44831651
Unknown Country
2083014
Downloads
Ireland
1
Lithuania
1
Singapore
1
Ukraine
83414588
United Kingdom
1
United States
215057767
Unknown Country
18
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Minaieva.pdf | 561.65 kB | Adobe PDF | 298472377 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.