Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/68633
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Структура та електрохімічні властивості пористих вуглецевих матеріалів, отриманих із сахаридів
Other Titles Структура и электрохимические свойства пористых углеродных материалов, полученных из сахаридов
Structure and Electrochemical Properties of Saccharide-derived Porous Carbon Materials
Authors Мандзюк, В.І.
Миронюк, І.Ф.
Сачко, В.М.
Рачій, Б.І.
Кулик, Ю.О.
Микитин, І.М.
ORCID
Keywords пористий вуглецевий матеріал
фрактальна структура
питома поверхня
електрохімічний конденсатор
питома ємність
пористый углеродный материал
фрактальная структура
удельная поверхность
электрохимический конденсатор
удельная емкость
porous carbon material
fractal structure
specific surface
electrochemical capacitor
specific capacity
Type Article
Date of Issue 2018
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/68633
Publisher Сумський державний університет
License
Citation Структура та електрохімічні властивості пористих вуглецевих матеріалів, отриманих із сахаридів [Текст] / В.І. Мандзюк, І.Ф. Миронюк, В.М. Сачко [та ін.] // Журнал нано- та електронної фізики. - 2018. - Т. 10, № 2. - 02018. - DOI: 10.21272/jnep.10(2).02018.
Abstract У роботі з використанням методів малокутового Х-променевого розсіяння, низькотемпературної порометрії, гальваностатичного циклювання та циклічної вольтамперометрії досліджено структурно - морфологічні та електрохімічні властивості пористих вуглецевих матеріалів, отриманих карбонізаці- єю сахаридів (глюкози, лактози, сахарози) за температури 400 °С та їх подальшою термоокиснюючою активацією за температур 800 і 1000 °С. Встановлено, що отримані матеріали володіють розвиненою пористістю (більше 0,6) та високою питомою поверхнею (від 350 до 657 м2/г). Питома ємність електро- хімічних конденсаторів, сформованих на їх основі, становить 94-160 Ф/г при струмі розряду 10 мА.
В работе с использованием методов малоуглового Х-лучевого рассеяния, низкотемпературной порометрии, гальваностатического циклирования и циклической вольтамперометрии исследованы структурно-морфологические и электрохимические свойства пористых углеродных материалов, полученных карбонизацией сахаридов (глюкозы, лактозы, сахарозы) при температуре 400 °С и их последующей термоокислительной активацией при температурах 800 и 1000 °С. Установлено, что полученные материалы обладают развитой пористостью (более 0,6) и высокой удельной поверхностью (от 350 до 657 м2/г). Удельная емкость электрохимических конденсаторов, сформированных на их основе, составляет 94-160 Ф/г при токе разряда 10 мА.
The structural, morphological and electrochemical properties of porous carbon materials obtained by carbonization of saccharides (glucose, lactose, sucrose) at 400 °C and their subsequent thermooxidation activation at 800 and 1000 °С were investigated using methods of small-angle X-ray scattering, lowtemperature porometry, galvanostatic cycling and cyclic voltammetry. It is set that the materials obtained have developed porosity (more than 0.6) and high specific surface (from 350 to 657 m2/g). The specific capacity of the electrochemical capacitors formed on their basis is 94-160 F/g at discharge current of 10 mA.
Appears in Collections: Журнал нано- та електронної фізики (Journal of nano- and electronic physics)

Views

Australia Australia
1
China China
255488
Germany Germany
1
Greece Greece
1417
Ireland Ireland
37893
Lithuania Lithuania
1
Netherlands Netherlands
354
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
129161
United Kingdom United Kingdom
64935
United States United States
510976
Unknown Country Unknown Country
20

Downloads

Ireland Ireland
1
Lithuania Lithuania
1
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
255487
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
510975
Unknown Country Unknown Country
1000249

Files

File Size Format Downloads
Mandzyuk_structure.pdf 469.63 kB Adobe PDF 1766715

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.