Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75465
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Development of meatcontaining products with a balance of fatty acids composition |
Authors |
Bozhko, Nataliia Volodymyrivna
Pasichnyi, V. |
ORCID |
http://orcid.org/0000-0001-6440-0175 |
Keywords |
жирнокислотний склад жирнокислотный состав fatty acid composition мясомісткий продукт мясосодержащий продукт meatcontaining product |
Type | Book chapter |
Date of Issue | 2019 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75465 |
Publisher | Baltija Publishing |
License | |
Citation | Bozhko N.V. Development of meatcontaining products with a balance of fatty acids composition / N.V. Bozhko, V.M. Pasichnyi // New stages of development of modern science in Ukraine and EU countries: monograph. – 3rd ed. – Riga, Latvia: Baltija Publishing, 2019. - P. 97-115. |
Abstract |
Корекція низького споживання ω-3 та ω-6 поліненасичених жирних кислот і зниження загального споживання жирів у раціоні людини до фізіологічно обґрунтованих норм є актуальною задачею для нутріціологів і виробників харчової продукції. Вирішення цього питання можливе через розробку і впровадження нових комбінованих м’ясомістких продуктів із збалансованим амінокислотним і жирно кислотним складом (ЖКС). Метою роботи було вивчення і аналіз біологічної ефективності жирів м’ясомістких комбінованих продуктів вареної групи із збалансованим ЖКС. Коррекция низкого потребления ω-3 и ω-6 полиненасыщенных жирных кислот и снижение общего потребления жиров в рационе человека относительно физиологически обоснованных норм является актуальной задачей для нутрициологов и производителей пищевой продукции. Решение этого вопроса возможно путем разработки и внедрения новых комбинированных мясосодержащих продуктов со сбалансированным аминокислотным и жирнокислотным составом. Целью работы было изучение и анализ биологической эффективности жиров мясосодержащих комбинированных продуктов вареной группы со сбалансированным жирнокислотным составом. Correcting low consumption of ω-3 and ω-6 polyunsaturated fatty acids and reducing the total consumption of fats in the human diet to physiologically sound standards is an urgent task for nutritionists and food manufacturers. The solution to this problem is through the development and implementation of new combination meat products with a balanced amino acid and fatty acid composition (FAC). The aim of research was to study and analyze the biological performance of fats of meatcontaining combined products from cooked group with balanced FAC. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (НН МІ) |
Views
China
2629
Côte d’Ivoire
1
Germany
1
Greece
1
Indonesia
1
Ireland
24390
Lithuania
1
Netherlands
478
Singapore
2694886
Ukraine
969571
United Kingdom
213808
United States
24912162
Unknown Country
969570
Vietnam
5260
Downloads
Lithuania
1
Singapore
1
Ukraine
2694885
United Kingdom
1
United States
20031564
Unknown Country
11
Vietnam
1
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Bozhko_meatcontaining_product.pdf | 1.06 MB | Adobe PDF | 22726464 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.