Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/79250
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Еколого-гігієнічні аспекти харчування здобувачів вищої освіти, які займаються спортом
Authors Мелешко, В.І.
Самошкін, В.В.
ORCID
Keywords еколого-гігієнічні аспекти харчування
эколого-гигиенические аспекты питания
ecological and hygienic aspects of nutrition
харчування студентів
питание студентов
student nutrition
харчування здобувачів вищої освіти
питания соискателей высшего образования
nutrition of higher education
Type Conference Papers
Date of Issue 2020
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/79250
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Мелешко, В.І. Еколого-гігієнічні аспекти харчування здобувачів вищої освіти, які займаються спортом [Текст] / В.І. Мелешко, В.В. Самошкін // Інноваційні технології в системі підвищення кваліфікації фахівців фізичного виховання і спорту: тези доповідей VIІ Міжнародної науково-методичної конференції (м. Суми, 16–17 квітня 2020 р.). – Суми: СумДУ, 2020. – С. 217-220.
Abstract Фактичне харчування здобувачів вищої освітиспортсменів часто не регулярне, розбалансоване по основним нутрієнтам (білкам, жирам і вуглеводам), містить підвищену кількість жирів тваринного походження. І як наслідок, містить значні кількості холестеролу, що є одною з головних причин розвитку атеросклерозу і серцево-судинної патології. В середньому жінкам і чоловікам студентського віку необхідно споживати 2200-2900 ккал за добу, і головна частка цієї енергії повинна надходити в організм під час сніданку. Стабільне пропускання сніданків призводить до: гіпоглікемії в крові, і як наслідок, до вірогідного розвитку цукрового діабету 2 типу; порушення і уповільнення швидкості обміну речовин з перспективами появи надмірної ваги; різкого зниження уваги, погіршення пам’яті; виучуваності, низької роботоздатності тощо. (Мелешко, Самошкін, Малютова 2017). Для пригнічення окисного стресу зручно споживати природні екзогенні антиоксиданти у вигляді біологічно активних добавок (БАД) до їжі, оскільки вони неінвазійні засоби, і спортсмени можуть їх споживати в будь-який приписаний час. Але необхідно знати норму, адже надмірне споживання антиоксидантів здатне спричинити негативний ефект. Існує думка, що краще споживати їжу, яка багата антиоксидантами. В харчових продуктах антиоксиданти містяться в оптимальних кількостях і співвідношеннях. (Мелешко, Самошкін, 2019).
Appears in Collections: Наукові видання (НН МІ)

Views

China China
1
Greece Greece
1
Indonesia Indonesia
1
Ireland Ireland
83
Lithuania Lithuania
1
Ukraine Ukraine
5413
United Kingdom United Kingdom
414
United States United States
3705

Downloads

Germany Germany
1
Indonesia Indonesia
1
Lithuania Lithuania
1
Poland Poland
46
Ukraine Ukraine
3706
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
9620

Files

File Size Format Downloads
Meleshko_food.pdf 899.32 kB Adobe PDF 13376

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.