Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82186
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Дослідження виробництва біохімікатів (добрив) відповідно до вимог ISO 22000:2018 |
Authors |
Руденко, А.А.
|
ORCID | |
Keywords |
мінеральне добриво минеральное удобрение mineral fertilizer НАССР міжнародний стандарт международный стандарт international standard безпечність харчової продукції безопасность пищевой продукции food safety |
Type | Masters thesis |
Date of Issue | 2020 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82186 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Руденко, А.А. Дослідження виробництва біохімікатів (добрив) відповідно до вимог ISO 22000:2018 [Текст]: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра; спец.: 152 – метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / А.А. Руденко; наук. керівник К.О. Дядюра. – Суми: СумДУ, 2020 – 93 с. |
Abstract |
Кваліфікаційна робота магістра викладена на 93 сторінках, в тому числі
7 рисунків, одинадцять таблиці, бібліографії з 54 джерела на п’яти сторінках.
На сьогодні підвищення рівня якості продукції є основним стратегічним
завдання будь-якого підприємства в будь якої сфері діяльності. Зростаюча
конкуренція, а саме на внутрішньому ринку стимулює виробників
покращувати свої продукцію за рахунок міжнародних стандартів ISO серії
22000 та розвитку систем управління якістю.
Об'єктом дослідження мінеральне добриво NPК 10:20:20 з точки зору
вимог ISO 22000:2018. Тому саме впровадження НАССР на всіх етапах
виробництва гарантує підвищення конкурентоспроможності харчової
продукції з огляду на запобігання виникненню ризиків і підвищення рівня
безпеки продуктів харчування - від вирощування сировини до приймання її
підприємством та продажу продукції споживачеві. Система повинна виявити
та оцінити всі види небезпеки, включаючи біологічні, фізичні, хімічні, та всі
можливі небезпечні чинники, що потенційно можуть бути присутніми на
виробничих процесах.
Наукова новизна отриманих результатів, це розробка нового підходу до
підвищення якості виробництва мінерального добрива покращеного зразка
відповідно до вимог ISO 22000:2018 та виявлення дестабілізуючих умов, що
створенні різними факторами для введення запобіжних дій по їх усуненню. Квалификационная работа магистра изложена на 93 страницах, в том числе 7 рисунков, одиннадцать таблицы, библиографии из 54 источника на пяти страницах. На сегодня повышение уровня качества продукции является основным стратегическим задача любого предприятия в любой сфере деятельности. Растущая конкуренция, а именно на внутреннем рынке стимулирует производителей улучшать свои продукцию за счет международных стандартов ISO серии 22000 и развития систем управления качеством. Объектом исследования минеральное удобрение NPК 10:20:20 с точки зрения требованиями ISO 22000: 2018. Поэтому именно внедрение НАССР на всех этапах производства гарантирует повышение конкурентоспособности пищевой продукции с учетом предотвращения возникновения рисков и повышение уровня безопасности продуктов питания - от выращивания сырья до приемки ее предприятием и продажи продукции потребителю. Система должна выявить и оценить все виды опасности, включая биологические, физические, химические, и все возможные опасные факторы, которые могут присутствовать на производственных процессах. Научная новизна полученных результатов, это разработка нового подхода к повышение качества производства минерального удобрения улучшенного образца в соответствии с требованиями ISO 22000: 2018 и выявления дестабилизирующих условий, создании различными факторами для ввода предупреждающих действий по их устранению. The master's qualification work is presented on 93 pages, including 7 figures, eleven tables, 54 bibliographies from the source on five pages. Today, improving the level of product quality is the main strategic task of any enterprise in any field of activity. Growing competition, namely in the domestic market, encourages manufacturers to improve their products through the international standards ISO 22000 series and the development of quality management systems. The object of research is mineral fertilizer NPK 10:20:20 from the point of view of the requirements of ISO 22000:2018. Therefore, it is the introduction of HACCP at all stages of production that guarantees an increase in the competitiveness of food products, taking into account the Prevention of risks and improving the level of food safety - from growing raw materials to accepting them by the enterprise and selling products to the consumer. The system must identify and assess all types of hazards, including biological, physical, chemical, and all possible hazards that may potentially be present in production processes. The scientific novelty of the results obtained is the development of a new approach to improving the quality of production of mineral fertilizer of an improved sample in accordance with the requirements of ISO 22000:2018 and the identification of destabilizing conditions created by various factors for the introduction of preventive actions to eliminate them. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ) |
Views
China
665026
Germany
1
Greece
1
Ireland
13891
Lithuania
1
Norway
1
Ukraine
148123
United Kingdom
44740
United States
1330051
Unknown Country
1
Downloads
Czechia
1286
Estonia
1
France
1330055
Germany
44736
India
1
Italy
333
Lithuania
1
Netherlands
458260
Norway
61
Poland
251500
Ukraine
2201837
United Kingdom
1
United States
2201837
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Rudenko_mag_rob.pdf | 2.17 MB | Adobe PDF | 6489909 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.