Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82222
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Дослідження потреб в валідації, гармонізації та стандартизації системних нововведень сталого харчування від лану до столу |
Other Titles |
Research on validation, harmonization, and standardization system innovations for sustainable nutrition "from the field to the table" |
Authors |
Підгорна, І.Р.
|
ORCID | |
Keywords |
Європейська Зелена угода Европейская Зеленая соглашение European Green Agreement стратегія "Від лану до столу" стратегия "От поля к столу" Field-to-Table Strategy НАССР міжнародний стандарт международный стандарт International Standard безпечність харчової продукції безопасность пищевой продукции Food Safety |
Type | Masters thesis |
Date of Issue | 2021 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82222 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Підгорна, І.Р. Дослідження потреб в валідації, гармонізації та стандартизації системних нововведень сталого харчування від лану до столу [Текст]: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра: 152 – метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / І.Р. Підгорна; наук. керівник К.О. Дядюра – Суми: СумДУ, 2021 – 87 с. |
Abstract |
Кваліфікаційна робота магістра викладена на 87 сторінках, в тому числі 20 рисунків, 2 таблиці, бібліографії з 32 джерела на трьох сторінках.
Існуючі методи виробництва і моделі споживання і раніше призводять до забруднення повітря, води і ґрунту, сприяють втраті біорізноманіття та зміни клімату, а також споживають надмірну кількість природних ресурсів, включаючи воду і енергію, в той час як значна частина продуктів харчування витрачається даремно. У той же час незбалансоване харчування сприяє ожирінню і таких захворювань, як рак. Європейський зелений угода визначає, як зробити Європу першим кліматично нейтральним континентом до 2050 року. У ньому викладено нову, стійка і всеосяжна стратегія зростання, спрямована на стимулювання економіки, поліпшення здоров'я і якості життя людей, турботу про природу і нікого не залишає. позаду. Стратегія «від лану до столу» лежить в основі «зеленої угоди». У ньому всебічно розглядаються проблеми стійких продовольчих систем і визнаються нерозривні зв'язки між здоровими людьми, здоровим суспільством і здоровою планетою.
Об’єкт дослідження: нормативно-правове забезпечення проектів в рамках стратегії сталого харчування «з лану до столу».
Предмет дослідження: інноваційні системні рішення для реалізації стратегії сталого харчування «з лану до столу».
Наукова новизна роботи: полягає в розвитку теоретичних положень, розробці методичних і практичних рекомендацій щодо формування та вдосконалення системи управління якістю і безпекою продукції відповідно до стратегії ЄС «від лану до столу» для створення регіональних агропромислових кластерів в Україні. Квалификационная работа магистра изложена на 87 страницах, в том числе 20 рисунков, 2 таблицы, библиографии из 32 источника на трех страницах. Существующие методы производства и модели потребления прежнему приводят к загрязнению воздуха, воды и почвы, способствуют потере биоразнообразия и изменения климата, а также потребляют избыточное количество природных ресурсов, включая воду и энергию, в то время как значительная часть продуктов питания тратится впустую. В то же время несбалансированное питание способствует ожирению и таких заболеваний, как рак. Европейский зеленый соглашение определяет, как сделать Европу первым климатически нейтральным континентом до 2050 года. В нем изложена новая, устойчивая и всеобъемлющая стратегия роста, направленная на стимулирование экономики, улучшение здоровья и качества жизни людей, заботу о природе и никого не оставляет. позади. Стратегия «от поля до стола» лежит в основе «зеленой соглашения». В нем всесторонне рассматриваются проблемы устойчивых продовольственных систем и признаются неразрывные связи между здоровыми людьми, здоровым обществом и здоровой планете. Объект исследования: нормативно-правовое обеспечение проектов в рамках стратегии устойчивого питания «с поля к столу». Предмет исследования: инновационные системные решения для реализации стратегии устойчивого питания «с поля к столу». Научная новизна работы: заключается в развитии теоретических положений, разработке методических и практических рекомендаций по формированию и совершенствованию системы управления качеством и безопасностью продукции в соответствии со стратегией ЕС «от поля до стола» для создания региональных агропромышленных кластеров в Украине. The master's qualification work is presented on 87 pages, including 20 figures, 2 tables, bibliographies from 32 sources on three pages. Existing production methods and consumption patterns continue to pollute air, water and soil, contribute to biodiversity loss and climate change, and consume excessive amounts of natural resources, including water and energy, while much of the food is wasted. At the same time, an unbalanced diet contributes to obesity and diseases such as cancer. The European Green Agreement sets out how to make Europe the first climate-neutral continent by 2050. It sets out a new, sustainable and comprehensive growth strategy aimed at stimulating the economy, improving people's health and quality of life, caring for nature and leaving no one behind. behind. The "field to table" strategy is the basis of the "green agreement". It comprehensively addresses the problems of sustainable food systems and recognizes the inextricable links between healthy people, a healthy society and a healthy planet. Object of research: regulatory and legal support of projects within the strategy of sustainable nutrition "from the field to the table". Subject of research: innovative system solutions for the implementation of the strategy of sustainable nutrition "from field to table". Scientific novelty of the work: consists in the development of theoretical provisions, development of methodological and practical recommendations for the formation and improvement of product quality and safety management system in accordance with the EU strategy "from field to table" to create regional agro-industrial clusters in Ukraine. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ) |
Views
Australia
1
Bulgaria
1
China
1
Ireland
8508
Japan
1
Lithuania
1
Netherlands
105
Russia
1
Singapore
1
Slovakia
1
Ukraine
1899414
United Kingdom
97647
United States
5804507
Unknown Country
409327
Downloads
Bulgaria
1
Canada
1899415
Finland
1
France
5804506
Germany
97645
Indonesia
1
Lithuania
1
Netherlands
1
Poland
27860
Russia
1
Ukraine
8219516
United Kingdom
49574
United States
8219515
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Pidhorna_mag_rob.pdf | 2.37 MB | Adobe PDF | 24318037 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.