Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82412
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Аналіз стійкості фазової кінетики процесу розм’якшення поверхні льоду під час тертя |
Authors |
Реброва, К.С.
|
ORCID | |
Keywords |
фазовий портрет фазовый портрет phase portrait деформація деформация deformation напруження напряжение stress температура temperature |
Type | Masters thesis |
Date of Issue | 2020 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82412 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Реброва, К.С. Аналіз стійкості фазової кінетики процесу розм’якшення поверхні льоду під час тертя [Текст]: робота за здобуття кваліфікаційного ступеня магістра; спец.: 153 – мікро- та наносистемна техніка / К.С. Реброва; наук. керівник О.В. Ющенко. – Суми: СумДУ, 2020. – 62 с. |
Abstract |
Були розглянуті та проаналізовані математичні моделі опису процесу межового тертя за механізмами фазового переходу другого і першого роду. В якості базових рівнянь були обрані загальновідомі співвідношення для тензору деформації, тензору напруження і температури. В результаті отримана система трьох диференційних рівнянь, якісний розв’язок якої було проведено методом фазової площини. Були визначені координати стійких станів системи та проаналізована кінетика процесу плавлення льоду в залежності від зовнішніх параметрів. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ЕлІТ) |
Views
Canada
1
China
7449210
Germany
1
Ireland
4551
Japan
1
Lithuania
1
Singapore
13197458
Sweden
1
Ukraine
137338
United Kingdom
43487
United States
26394917
Unknown Country
137337
Downloads
China
1
Estonia
4550
Indonesia
1
Lithuania
1
Switzerland
1
Ukraine
3401848
United Kingdom
22853
United States
26394918
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Rebrova_mag_rob.pdf | 2.05 MB | Adobe PDF | 29824173 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.