Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/85020
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Аналіз та оцінка витрат виробничого підприємства
Other Titles Analysis and cost estimation of a production enterprise
Authors Невесенко, А.О.
ORCID
Keywords витрати
затраты
costs
доходи
доходы
income
управління витратами
управления затратами
cost management
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2021
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/85020
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Невесенко, А. О. Аналіз та оцінка витрат виробничого підприємства [Текст]: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра; спец.: 6.051 - економіка / А. О. Невесенко; кер. О. М. Тур. - Шостка: Шосткинський інститут СумДУ, 2021 р. - 81 с.
Abstract У роботі досліджувалась економічна сутність поняття «витрат», розглядались основні ознаки поділу витрат у процесі здійснення виробничої діяльності підприємства; розглядались особливості обліку затрат на виробництво. Розглядались методичні підходи до оцінки виробничих витрат в контексті особливостей організації аналізу витрат підприємства та методів управління затратною складовою підприємницької діяльності. Досліджено показники витрат операційної діяльності ПАТ «Ласощі» станом на 2017 – 2019 роки, проведено аналіз та оцінку показників фінансово-господарської діяльності підприємства. Надано рекомендації щодо мінімізації розміру витрат виробничого підприємства.
В работе исследовалась экономическая сущность понятия «расходов», рассматривались основные признаки разделения затрат в процессе осуществления производственной деятельности предприятия; рассматривались особенности учета затрат на производство. Рассматривались методические подходы к оценке производственных издержек в контексте особенностей организации анализа затрат предприятия и методов управления затратной составляющей предпринимательской деятельности. Исследованы показатели расходов операционной деятельности ПАО «Ласощи» на 2017 - 2019 годы, проведен анализ и оценку показателей финансово-хозяйственной деятельности предприятия. Даны рекомендации по минимизации размера расходов производственного предприятия.
The economic essence of the concept of "costs" is investigated in the work, the basic signs of division of expenses in the course of realization of production activity of the enterprise are considered; features of accounting for production costs were considered. Methodical approaches to the assessment of production costs in the context of the peculiarities of the organization of the analysis of enterprise costs and methods of managing the cost component of entrepreneurial activity were considered. The indicators of operating costs of PJSC "Lasoschi" as of 2017 - 2019, the analysis and evaluation of indicators of financial and economic activity of the enterprise. Recommendations for minimizing the cost of the production enterprise are given.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ШІ)

Views

Bangladesh Bangladesh
1
China China
-1360044160
Côte d’Ivoire Côte d’Ivoire
1
France France
1
Germany Germany
2007580874
Greece Greece
1
Ireland Ireland
658474530
Lithuania Lithuania
1
Netherlands Netherlands
215
Poland Poland
1
Russia Russia
1
Singapore Singapore
-1360044157
Sweden Sweden
1
Ukraine Ukraine
1163450181
United Kingdom United Kingdom
1249750720
United States United States
-1539106350
Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

China China
-1360044159
France France
-303137334
Germany Germany
572959198
Ireland Ireland
-303137333
Lithuania Lithuania
1
Norway Norway
1
Poland Poland
-1539106351
Russia Russia
396692733
Singapore Singapore
-1360044156
Spain Spain
1
Sweden Sweden
1
Ukraine Ukraine
-1539106348
United Kingdom United Kingdom
1163450183
United States United States
-1360044163

Files

File Size Format Downloads
Nevesenko_Bachelous_paper.pdf 1.49 MB Adobe PDF -1336550430

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.