Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86214
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Зміни мінеральної щільності кісткової тканини у щурів з хронічною гіперглікемією |
Authors |
Ponyrko, Alina Oleksiivna
|
ORCID |
http://orcid.org/0000-0002-1799-7789 |
Keywords |
цукровий діабет довгі трубчасті кіст ки |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2019 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86214 |
Publisher | Буковинський державний медичний університет |
License | In Copyright |
Citation | Понирко А. О. Зміни мінеральної щільності кісткової тканини у щурів з хронічною гіперглікемією. Актуальні проблеми морфології в теоретичній та практичній медицині: матеріали науково-практичній конференції з міжнародною участю (Чернівці, 24, 25 жовтня 2019 р.). Чернівці: БДМУ, 2019. C. 88–90. |
Abstract |
У результаті цукрового діабету відбувається порушення гомеостазу
інсуліну, зокрема інсулінорезистентності периферичних тканин і
порушення бета-клітин підшлункової залози, що призводить до порушень
структури і функції багатьох тканин організму. Одним з ускладнень
хронічної гіперглікемії є порушення якості кістки, показником якої є
мінеральна щільність кісткової тканини і її структурно-метаболічні
особливості.
Тому метою нашої роботи було дослідити біомеханічні властивості
стегнових кісток довгих трубчастих кісток щурів старечого віку під час
індукованої гіперглікемії |
Appears in Collections: |
Наукові видання (НН МІ) |
Views
China
1399
France
1
Greece
2799
Ireland
136984
Lithuania
1
Netherlands
1
Singapore
1
Sweden
1
Ukraine
2875658
United Kingdom
905893
United States
29273751
Unknown Country
399
Downloads
Germany
1
Ireland
1
Lithuania
1
Singapore
1
Ukraine
5734921
United Kingdom
1
United States
29273749
Unknown Country
1
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Ponyrko_Zminy_mineralnoyi_shchilʹnosti_kistkovoyi_tkanyny.pdf | 122.6 kB | Adobe PDF | 35008676 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.