Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86413
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Удосконалення технологічного процесу виготовлення вала Н19.32.30.01 шляхом вибору раціональних режимів різання на токарній операції
Other Titles Improvement of technological process of shaft Н19.32.30.01 manufacturing based on rational cutting parameters selection on turning operation
Authors Єрмаков, А.О.
ORCID
Keywords вал
shaft
сталь
steel
штамповка
forming
операція
операция
operation
циліндричні поверхні
цилиндрическая поверхность
cylindrical surface
технічне нормування
техническое нормирование
technical culculations
Type Masters thesis
Date of Issue 2021
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86413
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright - Educational Use Permitted
Citation Єрмаков А. О. Удосконалення технологічного процесу виготовлення вала Н19.32.30.01 шляхом вибору раціональних режимів різання на токарній операції : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 131 - прикладна механіка / наук. кер. В. О. Колесник. Суми : СумДУ, 2021. 98 с.
Abstract Пояснювальна записка містить 98 стр., табл.18, рис.14, джерел 16, додатка 2. Об’єкт дослідження: деталь Вал Н19.31.30.01. Мета роботи – аналіз та розробка вдосконалених операцій технологічного процесу механічної обробки деталі Вал Н19.31.30.01. У кваліфікаційній роботі магістра було проведено аналіз службового призначення машини, вузла і деталі; технічні вимоги до деталі, її технологічність і спосіб отримання заготовки – поковка штампована. В роботі розроблена операційна технологія для виготовлення деталі. На операції розраховані режими різання та проведене нормування часу. Обрані більш сучасні верстати, верстатні пристрої, ріжучий і вимірювальний інструмент для обробки деталі за сучасними стандартами та методиками обробки деталей. Спроектовано верстатний пристрій на операцію с базового технологічного процесу 105 – фрезерна. Науково-дослідна частина: розглянуто способи вимірювання та контролю температури різання у точці контакту ріжучого інструменту.
Пояснительная записка содержит 98 стр., табл.18, рис.14, источников 16, приложения 2. Объект исследования: деталь Вал Н19.31.30.01. Цель работы – анализ и разработка усовершенствованных операций технологического процесса механической обработки детали Вал Н19.31.30.01. В квалификационной работе магистра был произведен анализ служебного назначения машины, узла и детали; технические требования к детали, ее технологичность и способ получения заготовки – штампованная поковка. В работе разработана операционная разработка для производства детали. На операции рассчитаны режимы резания и проведено нормирование времени. Избраны более современные станки, станочные приспособления, режущий и измерительный инструмент для обработки детали по современным стандартам и методикам обработки деталей. Спроектировано станочное приспособление на операцию базового технологического процесса 105 – фрезерная. Научно-исследовательская часть: рассмотрены методы измерения и контроля температуры резания в точке контакта режущего инструмента.
The explanatory note contains 98 pages, table 18, fig. 14, sources 16, appendix 2. Object of research: detail Val N19.31.30.01. The purpose of the work is the analysis and development of improved operations of the technological process of machining the part Val N19.31.30.01. In the master's qualification work, an analysis was made of the service purpose of the machine, unit and part; technical requirements for a part, its manufacturability and a method of obtaining a workpiece - stamped forging. The work has developed an operational development for the production of a part. The cutting conditions were calculated for the operation and the time was normalized. More modern machine tools, machine tools, cutting and measuring tools for processing parts according to modern standards and methods of processing parts were selected. A machine tool was designed for the operation of the basic technological process 105 - milling. Research part: methods of measuring and controlling the cutting temperature at the point of contact of the cutting tool are considered.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

Australia Australia
1
China China
1
Finland Finland
68
Greece Greece
237
Ireland Ireland
104450
Lithuania Lithuania
1
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
32811
United Kingdom United Kingdom
4914
United States United States
564720
Unknown Country Unknown Country
10937

Downloads

France France
257871
Germany Germany
411292
Ireland Ireland
1
Lithuania Lithuania
257871
Norway Norway
1
Poland Poland
1
Singapore Singapore
1
Slovakia Slovakia
1
Sweden Sweden
1
Turkey Turkey
1
Ukraine Ukraine
564718
United Kingdom United Kingdom
32815
United States United States
564719

Files

File Size Format Downloads
Yermakov_mag_rob.pdf 1.87 MB Adobe PDF 2089293

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.