Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/91177
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Удосконалення системи управління якістю випробувальної лабораторії харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025 |
Other Titles |
Improving the quality management system of the food testing laboratory by the requirements of DSTU EN ISO / IEC 17025 |
Authors |
Ніканорова, Л.В.
|
ORCID | |
Keywords |
система якості система качества quality system безпечність продукції безопасность продукции product safety стандартизація стандартизация standardization настанова руководство guidelines неупередженість беспристрастность impartiality об’єктивність объективность objectivity |
Type | Masters thesis |
Date of Issue | 2023 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/91177 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Ніканорова Л. В. Удосконалення системи управління якістю випробувальної лабораторії харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025 : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 152 – метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / наук. кер. О. В. Івченко. Суми : Сумський державний університет, 2023. 72 с. |
Abstract |
Кваліфікаційна робота магістра становить 74 аркуші, в тому числі 8 рисунків, бібліографії із 21 джерела на двох аркушах. Мета роботи полягає у розробці рекомендацій щодо удосконалення нормативного забезпечення випробувальної лабораторії відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025 співставленням цього міжнародного стандарту з вимогами міжнародної системи стандартизації.
Для реалізації поставленої мети були визначені наступні завдання:
1. Дослідити сучасний стан проблеми забезпечення якості та безппеки харчових продуктів.
2. Вивчити вимоги законодавчих актів та нормативних документів щодо безпечності харчових продуктів;
3. Оцінити структуру реально існуючої випробувальної лабораторії;
4. Розробити рекомендації, щодо удосконалення нормативного забезпечення діяльності випробувальної лабораторії.
Практичне значення отриманих результатів:
1. Проведено аналіз вимог міжнародного стандарту ДСТУ ISO 17025 та запропоновані рекомендації щодо усунення ризиків забезпечення якості та безпечності харчових продуктів.
2. Запропоновані рекомендації щодо удосконалення нормативного забезпечення системи якості випробувальної лабораторії.
3. Впровадження в практичну діяльність випробувальної лабораторії рекомендацій щодо удосконалення системи якості. Квалификационная работа магистра составляет 74 листа, в том числе 8 рисунков, библиографии из 21 источника на двух листах. Цель работы состоит в разработке рекомендаций по усовершенствованию нормативного обеспечения испытательной лаборатории в соответствии с требованиями ДСТУ ISO 17025, сопоставлением этого международного стандарта с требованиями международной системы стандартизации. Для реализации поставленных целей были определены следующие задачи: 1. Исследовать современное состояние проблемы обеспечения качества и безопасности пищевых продуктов. 2. Изучить требования законодательных актов и нормативных документов по безопасности пищевых продуктов; 3. Оценить структуру реально существующей испытательной лаборатории; 4. Разработать рекомендации по усовершенствованию нормативного обеспечения деятельности испытательной лаборатории. Практическое значение полученных результатов: 1. Проведен анализ требований международного стандарта ДСТУ ISO 17025 и предложены рекомендации по устранению рисков обеспечения качества и безопасности пищевых продуктов. 2. Предложены рекомендации по усовершенствованию нормативного обеспечения системы качества испытательной лаборатории. 3. Внедрение в практическую деятельность испытательной лаборатории рекомендаций по усовершенствованию системы качества. The following thesis consists of 74 pages, including 8 figures and bibliography from 21 sources on two pages. The idea aims to develop recommendations for improving regulatory support in a testing laboratory in accordance with the requirements of ISO/IEC 17025 by comparing this standard with the needs of the international standardization system. For this thesis, the following tasks were completed: 1. Investigation of the current state of problems related to the quality and safety of food products; 2. Study of the requirements of legislative acts and regulatory documents regarding the safety of food products; 3. Assessment of the structure of the existing testing laboratory; 4. Development of recommendations for improving regulatory support of the testing laboratory. The practical significance of the obtained results: 1. An analysis of the requirements of the international standard ISO/IEC 17025 was carried out and recommendations were made to eliminate risks and ensure the quality and safety of food products. 2. Recommendations were proposed for improving regulatory support of the testing laboratory. 3. The proposed recommendations regarding regulatory support were then implemented. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ) |
Views
Australia
1
Czechia
1
Germany
48610
Ireland
1
Netherlands
792359
Russia
182
Singapore
1
Spain
1
Ukraine
59982621
United Kingdom
703
United States
29567462
Unknown Country
5829
Downloads
Czechia
487464
France
59982617
Germany
12399889
Ireland
1
Lithuania
16319883
Netherlands
1
Poland
1
Russia
1
Singapore
1
Ukraine
59982622
United Kingdom
1
United States
29567462
Unknown Country
335020
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Nikanorova_mag_rob.pdf | 699.77 kB | Adobe PDF | 179074963 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.