Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/91177
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Удосконалення системи управління якістю випробувальної лабораторії харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025
Other Titles Improving the quality management system of the food testing laboratory by the requirements of DSTU EN ISO / IEC 17025
Authors Ніканорова, Л.В.
ORCID
Keywords система якості
система качества
quality system
безпечність продукції
безопасность продукции
product safety
стандартизація
стандартизация
standardization
настанова
руководство
guidelines
неупередженість
беспристрастность
impartiality
об’єктивність
объективность
objectivity
Type Masters thesis
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/91177
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Ніканорова Л. В. Удосконалення системи управління якістю випробувальної лабораторії харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025 : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 152 – метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / наук. кер. О. В. Івченко. Суми : Сумський державний університет, 2023. 72 с.
Abstract Кваліфікаційна робота магістра становить 74 аркуші, в тому числі 8 рисунків, бібліографії із 21 джерела на двох аркушах. Мета роботи полягає у розробці рекомендацій щодо удосконалення нормативного забезпечення випробувальної лабораторії відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025 співставленням цього міжнародного стандарту з вимогами міжнародної системи стандартизації. Для реалізації поставленої мети були визначені наступні завдання: 1. Дослідити сучасний стан проблеми забезпечення якості та безппеки харчових продуктів. 2. Вивчити вимоги законодавчих актів та нормативних документів щодо безпечності харчових продуктів; 3. Оцінити структуру реально існуючої випробувальної лабораторії; 4. Розробити рекомендації, щодо удосконалення нормативного забезпечення діяльності випробувальної лабораторії. Практичне значення отриманих результатів: 1. Проведено аналіз вимог міжнародного стандарту ДСТУ ISO 17025 та запропоновані рекомендації щодо усунення ризиків забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. 2. Запропоновані рекомендації щодо удосконалення нормативного забезпечення системи якості випробувальної лабораторії. 3. Впровадження в практичну діяльність випробувальної лабораторії рекомендацій щодо удосконалення системи якості.
Квалификационная работа магистра составляет 74 листа, в том числе 8 рисунков, библиографии из 21 источника на двух листах. Цель работы состоит в разработке рекомендаций по усовершенствованию нормативного обеспечения испытательной лаборатории в соответствии с требованиями ДСТУ ISO 17025, сопоставлением этого международного стандарта с требованиями международной системы стандартизации. Для реализации поставленных целей были определены следующие задачи: 1. Исследовать современное состояние проблемы обеспечения качества и безопасности пищевых продуктов. 2. Изучить требования законодательных актов и нормативных документов по безопасности пищевых продуктов; 3. Оценить структуру реально существующей испытательной лаборатории; 4. Разработать рекомендации по усовершенствованию нормативного обеспечения деятельности испытательной лаборатории. Практическое значение полученных результатов: 1. Проведен анализ требований международного стандарта ДСТУ ISO 17025 и предложены рекомендации по устранению рисков обеспечения качества и безопасности пищевых продуктов. 2. Предложены рекомендации по усовершенствованию нормативного обеспечения системы качества испытательной лаборатории. 3. Внедрение в практическую деятельность испытательной лаборатории рекомендаций по усовершенствованию системы качества.
The following thesis consists of 74 pages, including 8 figures and bibliography from 21 sources on two pages. The idea aims to develop recommendations for improving regulatory support in a testing laboratory in accordance with the requirements of ISO/IEC 17025 by comparing this standard with the needs of the international standardization system. For this thesis, the following tasks were completed: 1. Investigation of the current state of problems related to the quality and safety of food products; 2. Study of the requirements of legislative acts and regulatory documents regarding the safety of food products; 3. Assessment of the structure of the existing testing laboratory; 4. Development of recommendations for improving regulatory support of the testing laboratory. The practical significance of the obtained results: 1. An analysis of the requirements of the international standard ISO/IEC 17025 was carried out and recommendations were made to eliminate risks and ensure the quality and safety of food products. 2. Recommendations were proposed for improving regulatory support of the testing laboratory. 3. The proposed recommendations regarding regulatory support were then implemented.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

Australia Australia
1
Czechia Czechia
1
Germany Germany
48610
Ireland Ireland
1
Netherlands Netherlands
792359
Russia Russia
182
Singapore Singapore
1
Spain Spain
1
Ukraine Ukraine
59982621
United Kingdom United Kingdom
703
United States United States
29567462
Unknown Country Unknown Country
5829

Downloads

Czechia Czechia
487464
France France
59982617
Germany Germany
12399889
Ireland Ireland
1
Lithuania Lithuania
16319883
Netherlands Netherlands
1
Poland Poland
1
Russia Russia
1
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
59982622
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
29567462
Unknown Country Unknown Country
335020

Files

File Size Format Downloads
Nikanorova_mag_rob.pdf 699.77 kB Adobe PDF 179074963

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.