Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93045
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Розробка уніфікованого насосу, для перекачування хімічноактивних забруднених рідин з параметрами Q=150 м3/год, Н=28 м |
Authors |
Щербак, Є.І.
|
ORCID | |
Keywords |
насос робоче колесо відвідний пристрій подача міцність |
Type | Bachelous Paper |
Date of Issue | 2023 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93045 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Щербак Є. І. Розробка уніфікованого насосу, для перекачування хімічноактивних забруднених рідин з параметрами Q=150 м3/год, Н=28 м : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 131 - прикладна механіка / наук. кер. В. О. Панченко. Суми : Сумський державний університет, 2023. 62 с. |
Abstract |
Цукрова промисловість - одна з найстаріших та найважливіших галузей харчової промисловості, продукція якої до 1914 року, поряд із зерном, була найважливішим предметом експорту. Була одним із основних локомотивів індустріальної революції в Україні.
В Україні цукор виробляється в основному із цукрових буряків. З середини 1950-х років дещо більше (тепер до 35%), кількість — також із цукрової тростини, що привозиться з Куби. Більше половини цукру в Україні споживає населення, частина становить сировину для низки галузей харчової промисловості.
Україна у світовому експорті цукру
За даними UBTA, в 2020 році Україна займала 35-е місце серед світових експортерів білого цукру, поставивши на зовнішній ринок на $59 млн продукту. Для порівняння, лідери світової індустрії реалізують цукри на мільярди доларів на рік. Зокрема, найбільший експортер Бразилія минулого року продала його на $8,7 млрд. ТОП-трійка — Бразилія, Індія та Таїланд — утримувала 65% світового експорту цукру (у грошовому вираженні). Якщо проаналізувати в ретроспективі, то за останні 7 років Україна збільшувала продажі цукру за кордон у 2016-2018 роках. Це сталося з низки причин. Як пояснив директор НВЦ «Бурячноцукрове виробництво» Олександр Коротинський, у 2014-2015 роках під впливом сприятливої світової кон'юнктури українські заводи наростили виробництво цукру. Але після окупації українських територій споживання солодкого продукту в країні впало, почали формуватись великі перехідні залишки. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ) |
Views
Ireland
1
Ukraine
475
United Kingdom
56
United States
950
Unknown Country
150
Downloads
Lithuania
1
Slovakia
1
Spain
1
Ukraine
266
United States
1633
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Shcherbak_bak_rob.pdf | 2.53 MB | Adobe PDF | 1902 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.