Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93045
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Розробка уніфікованого насосу, для перекачування хімічноактивних забруднених рідин з параметрами Q=150 м3/год, Н=28 м
Authors Щербак, Є.І.
ORCID
Keywords насос
робоче колесо
відвідний пристрій
подача
міцність
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93045
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Щербак Є. І. Розробка уніфікованого насосу, для перекачування хімічноактивних забруднених рідин з параметрами Q=150 м3/год, Н=28 м : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 131 - прикладна механіка / наук. кер. В. О. Панченко. Суми : Сумський державний університет, 2023. 62 с.
Abstract Цукрова промисловість - одна з найстаріших та найважливіших галузей харчової промисловості, продукція якої до 1914 року, поряд із зерном, була найважливішим предметом експорту. Була одним із основних локомотивів індустріальної революції в Україні. В Україні цукор виробляється в основному із цукрових буряків. З середини 1950-х років дещо більше (тепер до 35%), кількість — також із цукрової тростини, що привозиться з Куби. Більше половини цукру в Україні споживає населення, частина становить сировину для низки галузей харчової промисловості. Україна у світовому експорті цукру За даними UBTA, в 2020 році Україна займала 35-е місце серед світових експортерів білого цукру, поставивши на зовнішній ринок на $59 млн продукту. Для порівняння, лідери світової індустрії реалізують цукри на мільярди доларів на рік. Зокрема, найбільший експортер Бразилія минулого року продала його на $8,7 млрд. ТОП-трійка — Бразилія, Індія та Таїланд — утримувала 65% світового експорту цукру (у грошовому вираженні). Якщо проаналізувати в ретроспективі, то за останні 7 років Україна збільшувала продажі цукру за кордон у 2016-2018 роках. Це сталося з низки причин. Як пояснив директор НВЦ «Бурячноцукрове виробництво» Олександр Коротинський, у 2014-2015 роках під впливом сприятливої світової кон'юнктури українські заводи наростили виробництво цукру. Але після окупації українських територій споживання солодкого продукту в країні впало, почали формуватись великі перехідні залишки.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

Ireland Ireland
1
Ukraine Ukraine
475
United Kingdom United Kingdom
56
United States United States
950
Unknown Country Unknown Country
150

Downloads

Lithuania Lithuania
1
Slovakia Slovakia
1
Spain Spain
1
Ukraine Ukraine
266
United States United States
1633

Files

File Size Format Downloads
Shcherbak_bak_rob.pdf 2.53 MB Adobe PDF 1902

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.