Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93452
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Особливості очищення стічних вод гальванічних виробництв |
Authors |
Феденко, Ю.М.
Синіцька, В.В. |
ORCID | |
Keywords |
гальванічне виробництво гальваніка очищення стічних вод galvanic production electroplating wastewater treatment |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2023 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93452 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | In Copyright |
Citation | Феденко Ю. М., Синіцька В. В. Особливості очищення стічних вод гальванічних виробництв // Хімічна технологія: наука, економіка та виробництво : збірник наукових праць VII Міжнародної науково-практичної конференції, м. Шостка, 22-24 листопада 2023 р. / гол. ред. Р. В. Закусило. Суми : Сумський державний університет, 2023. С. 65-68. |
Abstract |
Гальванічне виробництво являє собою промислову галузь, яка займається
нанесенням захисних та декоративних покриттів на металеві та неметалеві
вироби.
Гальваніка – це електрохімічний процес. Електричний ланцюг містить в собі
електроліт, два анода, які підключені до джерела струму, та оброблювана деталь,
яка виступає в ролі катода. Коли пропускається електричний струм на електроліті
іони металу відновлюються на катоді, утворюючи тонку плівку при осадженні на
поверхні виробу.
Гальванічне покриття застосовують для поліпшення захисних властивостей та
декоративних характеристик виробів. Використовується якщо неможливо зробити
цілий виріб з металу, або якщо вартість продукту буде занадто висока. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ШІ) |
Views
Australia
1
Singapore
29
Ukraine
9
United States
60
Unknown Country
101
Downloads
Germany
1
Singapore
1
Ukraine
4
United States
59
Unknown Country
1
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Fedenko_ochyshchennia_stichnykh_vod.pdf | 1.96 MB | Adobe PDF | 66 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.