Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/94822
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Виробництво концентрованої сірчаної кислоти. Розробити та модернізувати моногідратний абсорбер |
Other Titles |
Production of concentrated sulfuric acid. Develop and modernize a monohydrate absorber |
Authors |
Пирогов, Х.С.
|
ORCID | |
Keywords |
моногідрат насадка |
Type | Masters thesis |
Date of Issue | 2023 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/94822 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Пирогов Х. С. Виробництво концентрованої сірчаної кислоти. Розробити та модернізувати моногідратний абсорбер : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 - галузеве машинобудування / наук. кер. Р. О. Острога. Суми : Сумський державний університет, 2023. 81 с. |
Abstract |
У даній роботі наведено основні властивості сірчаної кислоти, проаналізовано контактний спосіб її отримання, розглянуто особливості досліджуваного процесу, а також гідродинамічні режими, при яких працюють насадкові апарати. Запропонована модернізація моногідратного абсорбера. Виконані технологічні та конструктивні розрахунки проектованого апарату. Проведені розрахунки апарату на міцність та герметичність, що підтверджують працездатність і надійність роботи колони. Розроблено схему автоматизації технологічного процесу з використанням сучасних контрольно-вимірювальних приладів і засобів автоматизації. Подано аналіз потенційних небезпек і шкідливостей, що виникають при експлуатації обладнання установки виробництва концентрованої сірчаної кислоти. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ) |
Views
Australia
1
Ukraine
1
United States
23
Unknown Country
1
Downloads
Ukraine
1
United States
18
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Pyrohov_masters_thesis.pdf | 1.95 MB | Adobe PDF | 19 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.