Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/94826
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Виробництво неконцентрованої азотної кислоти. Розробити та модернізувати випарник з паровим простором
Authors Сущенко, Д.М.
ORCID
Keywords теплообмінник
паровий простір
Type Masters thesis
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/94826
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Сущенко Д. М. Виробництво неконцентрованої азотної кислоти. Розробити та модернізувати випарник з паровим простором : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 - галузеве машинобудування / наук. кер. В. І. Склабінський. Суми : Сумський державний університет, 2023. 78 с.
Abstract У даній роботі розглянуто сировинну базу та способи виробництва неконцентрованої азотної кислоти, наведено теоретичні основи виробництва слабкої азотної кислоти, представлені конструктивні особливості та методика теплового розрахунку кожухотрубних випарників із паровим простором, а також запропоновано модернізацію проектної розробки шляхом впровадження більш сучасної системи автоматизації. Також виконані технологічні, конструктивні розрахунки проектованого апарату, а також розрахунки апарату на міцність та герметичність, що підтверджують працездатність і надійність роботи випарника. Розроблено схему автоматизації технологічного процесу. Проведено аналіз потенційних небезпек і шкідливостей, що виникають при експлуатації обладнання у виробництві слабкої азотної кислоти, запропоновані заходи щодо їх усунення. Виконано розрахунок потенційно-небезпечного фактору.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

Australia Australia
1
Ukraine Ukraine
9
United States United States
43

Downloads

Sweden Sweden
1
United States United States
21

Files

File Size Format Downloads
Sushchenko_masters_thesis.pdf 1.64 MB Adobe PDF 22

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.