Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96502
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Інституційні передумови формування конкурентоспроможності підприємств на міжнародному ринку |
Authors |
Щербак, Д.А.
|
ORCID | |
Keywords |
формування конкуренції формування конкурентоспроможності підприємств міжнародний ринок formation of competition formation of competitiveness of enterprises international market |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2024 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96502 |
Publisher | Класичний фаховий коледж Сумського державного університету |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Щербак Д. А. Інституційні передумови формування конкурентоспроможності підприємств на міжнародному ринку // Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2024 : тези доповідей ІІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих учених, аспірантів, студентів, учнів, м. Конотоп, 20 травня 2024 р. / за заг. ред. Г. А. Коломоєць, Г. В. Буянової, Т. В. Гребеник, Т. В. Шульги, М. М. Іващенко. Конотоп : Класичний фаховий коледж Сумського державного університету, 2024. С. 128-131 с. |
Abstract |
Інституційними передумовами формування конкуренції та
конкурентоспроможності підприємств стала еволюція і розвиток
натурального господарства до рівня простого, а згодом і розвиненого
товарного виробництва та саморегулювання діяльності суб’єктів
господарювання закономірностями ринкового механізму. Цьому
сприяли фундаментальні зміни в економічній системі, пов’язані з
такими трансформаціями: а) суспільним поділом праці та обміном
товарами; б) соціально-економічною та юридичною відокремленістю
товаровиробників; в) приватною власністю на засоби виробництва та
результати діяльності. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (КФК) |
Views
Unknown Country
3
Downloads
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Shcherbak_konkurentospromozhnist.pdf | 2.77 MB | Adobe PDF | 0 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.