Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98240
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Методичні вказівки до проведення практичних занять на тему "Особливості харчування у разі дитячих інфекцій" із дисципліни "Нутриціологія" (Особливості правильного харчування у разі різних захворювань)
Authors Smiian, Oleksandr Ivanovych  
Vasylieva, Olena Hennadiivna  
Romaniuk, Oksana Kostiantynivna  
Smiian, Kateryna Oleksandrivna  
Holiuk, Kateryna Olehivna  
ORCID http://orcid.org/0000-0001-8225-0975
http://orcid.org/0000-0003-4470-8740
http://orcid.org/0000-0002-3955-4030
http://orcid.org/0000-0002-8030-6418
http://orcid.org/0000-0002-5298-9389
Keywords дитячі інфекції
особливості харчування
нутриціологія
Type Working Paper
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98240
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Методичні вказівки до проведення практичних занять на тему "Особливості харчування у разі дитячих інфекцій" із дисципліни "Нутриціологія" (Особливості правильного харчування у разі різних захворювань) / уклад : О. І. Сміян, О. Г. Васильєва, О. К. Романюк, К. О. Сміян, К. О. Голюк. Суми : Сумський державний університет, 2024. 92 с.
Abstract Актуальність теми обумовлена значним поширенням інфекційних захворювань у дітей (вірусні, бактеріальні, грибкові та ін.). Належне харчування під час хвороби може значно підвищити їх самопочуття та прискорити процес одужання. Дитячий організм має підвищену потребу в нутрієнтах для розвитку, а під час інфекції ця потреба зростає ще більше. Водночас у дітей швидше відбуваються зневоднення та втрата мікроелементів та макроелементів, що може призвести до серйозних ускладнень без належного харчування.
Appears in Collections: Навчальні та наукові видання видавництва СумДУ

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
m6037.pdf 1.16 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.