Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98444
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Установка виробництва харчового спирту. Розробити та модернізувати тарілчасту епюраційну колону
Authors Москальчук, О.М.
ORCID
Keywords епюраційна колона
ректифікація
Type Masters thesis
Speciality 133 - Галузеве машинобудування
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98444
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Москальчук О. М. Установка виробництва харчового спирту. Розробити та модернізувати тарілчасту епюраційну колону : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 - галузеве машинобудування / наук. кер. М. С. Скиданенко. Суми : Сумський державний університет, 2024. 124 с.
Abstract У магістерській роботі обґрунтовано технологічну схему виробництва харчового етилового спирту з кукурудзи, викладено теоретичні основи ректифікації та проведено розрахунки матеріального й теплового балансів процесу. Запроектовано епюраційну колону із визначенням її основних конструктивних параметрів (діаметр, висота, патрубки, бризгоунос), а також здійснено вибір допоміжного обладнання – дефлегматора та випарника. Проведено розрахунки на міцність і герметичність апарата, обґрунтовано вибір матеріалів та конструктивних рішень. Окрім цього, розроблено рекомендації щодо монтажу, ремонту та автоматизації процесу, виконано оцінку потенційних небезпек із визначенням відповідних заходів безпеки. Отримані результати спрямовані на підвищення ефективності епюраційної колони та оптимізацію технологічного процесу.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Moskalchuk_masters_thesis.pdf 3.42 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.