Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98928
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Оцінка деградації полімерної тари та вивільнення мікро- і наночастинок у рідинне середовище
Authors Павловський, Д.О.
Левандовський, І.А.
Воробйова, В.І.
ORCID
Keywords мікропластик
полімерні матеріали
забруднення довкілля
microplastic
polymeric materials
environmental pollution
Type Conference Papers
Date of Issue 2025
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98928
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Павловський Д. О., Левандовський І. А., Воробйова В. І. Оцінка деградації полімерної тари та вивільнення мікро- і наночастинок у рідинне середовище // Освіта, наука та виробництво: розвиток та перспективи : матеріали X Всеукраїнської науково-методичної конференції, м. Шостка, 24 квітня 2025 р. / редкол. : Р. В. Закусило, Ю. М. Мануйлович, С. В. Тимофіїв та ін. Суми : Сумський державний університет, 2025. С. 51-54.
Abstract Проблема забруднення навколишнього середовища мікро- та нанопластиком на сьогоднішній день набуває все більшої уваги з боку наукової спільноти, екологів, медиків та регуляторних органів. Значна частина цих частинок утворюється в результаті поступової деградації полімерних матеріалів, зокрема пакувальних матеріалів та ємностей для зберігання води та харчових продуктів. Одним з основних джерел такого вторинного мікропластику є побутові пластикові пляшки, пляшки для дитячого харчування які широко використовуються у повсякденному житті. При цьому, механічні навантаження, температурні коливання та ультрафіолетове випромінювання можуть сприяти прискоренню деградації пластмас та утворенню потенційно небезпечних частинок, здатних проникати в організм людини з питною водою [1-2].
Appears in Collections: Наукові видання (ШІ)

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Pavlovskyi_microplastic.pdf 1.45 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.