Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99575
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Система управління технологічним процесом виробництва масла з вершків |
Authors |
Ярош, Є.А.
|
ORCID | |
Keywords |
технологічний процес виробництво вершкового масла система управління контролер параметри регулювання technological process production of butter mass control system controller control parameters |
Type | Bachelous Paper |
Speciality | 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології |
Date of Issue | 2025 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99575 |
Publisher | Шосткинський інститут Сумського державного університету |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Ярош Є. А. Система управління технологічним процесом виробництва масла з вершків : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 151 - автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / наук. кер. О. О. Андрусенко. Шостка : Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2025. 65 с. |
Abstract |
Робота присвячена розробці системи управління технологічним процесом виробництва масла з вершків. Автоматизація дозволяє зменшити потреби в кількості людських втручань в технологічний процес і зробити процес більш адаптивним до збурюючих дій, які можуть виникнути в процесі роботи обладнання. Розробка системи управління даного технологічного процесу забезпечує управління великими потужними агрегатами в якому людські зусилля зводяться до налаштування та налагодження автоматичних пристроїв управління і регулювання. The task of this work was to solve a number of issues related to the modernization of the control system for the technological process of butter production from cream. The work is carried out on the basis of the task of the Department of Systems Engineering and Information Technologies of the Shostka Institute of Sumy State University. The main content of the work is set out in six sections, which present the results of the structural and technological analysis of the control object, on the basis of which the main technological variables and control, monitoring and signaling channels were selected and modern automation tools were selected and as a result a functional automation scheme was developed. In the calculation part of the work, a mathematical model was developed and a cream level control system in the equalization tank was synthesized in accordance with the task. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ШІ) |
Views
Downloads
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Yarosh_bac_rob.pdf | 2.67 MB | Adobe PDF | 0 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.