Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99575
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Система управління технологічним процесом виробництва масла з вершків
Authors Ярош, Є.А.
ORCID
Keywords технологічний процес
виробництво вершкового масла
система управління
контролер
параметри регулювання
technological process
production of butter mass
control system
controller
control parameters
Type Bachelous Paper
Speciality 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Date of Issue 2025
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99575
Publisher Шосткинський інститут Сумського державного університету
License Copyright not evaluated
Citation Ярош Є. А. Система управління технологічним процесом виробництва масла з вершків : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 151 - автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / наук. кер. О. О. Андрусенко. Шостка : Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2025. 65 с.
Abstract Робота присвячена розробці системи управління технологічним процесом виробництва масла з вершків. Автоматизація дозволяє зменшити потреби в кількості людських втручань в технологічний процес і зробити процес більш адаптивним до збурюючих дій, які можуть виникнути в процесі роботи обладнання. Розробка системи управління даного технологічного процесу забезпечує управління великими потужними агрегатами в якому людські зусилля зводяться до налаштування та налагодження автоматичних пристроїв управління і регулювання.
The task of this work was to solve a number of issues related to the modernization of the control system for the technological process of butter production from cream. The work is carried out on the basis of the task of the Department of Systems Engineering and Information Technologies of the Shostka Institute of Sumy State University. The main content of the work is set out in six sections, which present the results of the structural and technological analysis of the control object, on the basis of which the main technological variables and control, monitoring and signaling channels were selected and modern automation tools were selected and as a result a functional automation scheme was developed. In the calculation part of the work, a mathematical model was developed and a cream level control system in the equalization tank was synthesized in accordance with the task.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ШІ)

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Yarosh_bac_rob.pdf 2.67 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.