Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/46874
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Цілющі властивості натурального меду |
Authors |
Артюшенко-Фесенко, Л.М.
Матлай, Є.О. |
Keywords |
бджільництво apiculture пчеловодство |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2016 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/46874 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | |
Citation | Артюшенко-Фесенко, Л.М. Цілющі властивості натурального меду [Текст] / Л.М. Артюшенко-Фесенко, Є.О. Матлай // Освіта, наука та виробництво: розвиток і перспективи: матеріали І Всеукраїнської науково-методичної конференції, м. Шостка, 21 квітня 2016 р. - Суми: СумДУ, 2016. - С. 127. |
Abstract |
Бджоли з’явилися на 50-60 тис. років раніше людини. Багато історичних пам’яток
вказують на те, що первісна людина знала і любила мед.
Бджільництво у світовому масштабі у наші дні досягло великих успіхів. Причиною
цього є швидкий темп, яким наука рухається вперед. Екологічна ситуація України,
особливо після Чорнобильської катастрофи, спрямувала зусилля вчених, лікарів,
пасічників на широке застосування не тільки продуктів бджільництва в оздоровленні
людей, але і на пошуки та розробку лікувально-профілактичних препаратів для
оздоровлення населення. Поряд з медом унікальне значення мають інші продукти
бджільництва, такі як віск, бджолина отрута, прополіс, маточне молоко, квітковий
пилок, які мають широке застосування у фармації, косметології, а також
використовуються як загальнозміцнюючі продукти. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (ШІ) |
Views

1

1

3

3

2

1

1

2

628

2709

698

12
Downloads

1

3

1

1

1

1

696

1

1355

6
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Artiushenko_Honey.pdf | 664,02 kB | Adobe PDF | 2066 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.