Савченко, Тарас ГригоровичСавченко, Тарас ГригорьевичSavchenko, Taras HryhorovychМорозова, Д.О.2021-03-122021-03-122020Савченко Т. Г., Морозова Д. О. Теоретичні аспекти управління ефективністю підприємств харчової промисловості // Приазовський економічний вісник. 2020. №1. С. 144-1500000-0003-4793-054Xhttps://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82644У статті розглядається сутність категорії «ефективність». Визначено зовнішні фактори впливу на ефективність олійно-жирової промисловості. Дано оцінку ефективності олійно-жирової галузі в Україні. Досліджено основні аспекти управління ефективністю підприємств олійно-жирової промисловості в сучасних умовах. Розглянуто підходи до вивчення й оцінки ефективності діяльності підприємства. З огляду на специфіку функціонування підприємств олійно-жирового комплексу, розроблено набір факторів та показників, за якими проводиться оцінка ефективності системи управління.The article deals with the essence of the category «efficiency». External factors of influence on oil and fat industry efficiency are determined. The efficiency of oil and fat industry in Ukraine is evaluated. The basic aspects of the efficiency management of the oil and fat industry enterprises in modern conditions are investigated. Approaches to studying and evaluating the efficiency of the enterprise are consideredukcneефективністьеффективностьefficiencyрезультативністьрезультативностьeffectivenessуправлінняуправлениеmanagementвитратирасходыcostsолійно-жирова промисловістьмасложировая промышленностьoil and fat industryТеоретичні аспекти управління ефективністю підприємств харчової промисловостіArticle