Король, Віталій МиколайовичКороль, Виталий НиколаевичKorol, Vitalii Mykolaiovych2016-07-072016-07-072016Король, В.М. Їдальні навчальних закладів трудових резервів у відбудовчий період (1943-1950 рр.) / В.М. Король // Місто. Культура. Цивілізація: матеріали VI міжнар. наук.-теорет. Інтернет-конф., Харків, квітень 2016 р. / [редкол. : В. Ф. Харченко (відпов. ред.) та ін.]; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова, 2016. – С. 90-92.0000-0001-5805-1415http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45314З самого початку існування системи державних трудових резервів (ДТР) як централізованої структури підготовки молодих робітничих кадрів її учням гарантувалося повне державне утримання і, насамперед, безкоштовне харчування. Поширеність проблем з організацією приготування страв і приймання їжі у навчальних закладах ДТР стала одним з чинників, що робив систему трудових резервів непопулярною серед молоді та призводив до самовільного залишення навчання учнями.ukcneісторія Україниистория Украиныhistory of Ukraineтрудові резервитрудовые резервыLabour ReservesїдальністоловыеcanteensхарчуванняпитаниеnutritionЇдальні навчальних закладів трудових резервів у відбудовчий період (1943-1950 рр.)Theses