Позняк, А.А.Король, Віталій МиколайовичКороль, Виталий НиколаевичKorol, Vitalii Mykolaiovych2020-04-062020-04-062019Позняк А.А. Українська кухня козацької доби [Текст] / А.А. Позняк, В. М. Король // Суспільно-політичні процеси на українських землях: історія, проблеми, перспективи: матеріали VI Всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Суми, 19 квітня 2019 р. / ред.кол.: В.М. Власенко, С.І. Дегтярьов та ін. – Суми: СумДУ, 2019. – С. 95-97.0000-0001-5805-1415https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/77157Через пожвавлення міграції населення, засилля іноземних традицій, маркетингову пропаганду чужоземного способу життя українці дедалі наближаються до загрози втрати національно- культурної ідентифікації. Національна кухня і традиції трапези є однією з найважливіших складових культури народу. Характер споживання їжі відображає й економічний уклад етнічної спільноти, і її соціальний портрет, і її ментальність, і духовний світ. На жаль, традиції української кухні і застілля багато в чому були втрачені, спрощені, спотворені або заміщені сурогатами сучасної харчової промисловості. Існує потреба ґрунтовно дослідити справжню українську трапезу.ukcneукраїнська кухняукраинская кухняukrainian foodкозацька добаказацкая эпохаcossack eraУкраїнська кухня козацької добиTheses