Черниш, Єлізавета ЮріївнаЧерныш, Елизавета ЮрьевнаChernysh, Yelyzaveta YuriivnaМатяш, Я.О.2017-11-132017-11-132017Черниш, Є.Ю. Моніторинг якості та безпечності рибопродукції [Текст] / Є.Ю. Черниш, Я.О. Матяш // Сучасні технології у промисловому виробництві : матеріали науково-технічної конференції викладачів, співробітників, аспірантів і студентів фак-ту техн. систем та енергоефективних технологій, м. Суми, 18–21 квітня 2017р.: у 2-х ч. / Ред.кол.: О.Г. Гусак, В.Г. Євтухов. – Суми : СумДУ, 2017. – Ч.2. – С. 118.0000-0003-4103-4306http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/63098Фактори потенційної небезпеки рибопродукції поділяються на фізичні, хімічні та біологічні. Фізичні - це чужорідні тіла (частки скла, гострі кісточки, інші тверді або сторонні включення і т.д.). Хімічні є домішки, залишкові кількості пестицидів, харчові добавки або хімічні речовини, що пролонгують збереження продукції при перевезеннях і зберіганні. Біологічні фактори, найбільш приховані і небезпечні своїми наслідками, укладені в бактеріальних інфекціях і токсини. Причиною харчових інтонсикацій може стати зростання числа хвороботворних мікроорганізмів і їхня здатність до виживання при термообробці.ukcneмоніторинг якостімониторинг качестваquality monitoringрибопродукціярыбопродукцияfish productsхарчова інтоксикаціяпищевая интоксикацияfood intoxicationМоніторинг якості та безпечності рибопродукціїTheses