Опанасюк, Юлія АнатоліївнаОпанасюк, Юлия АнатольевнаOpanasiuk, Yuliia AnatoliivnaМашина, Юлія ПавлівнаМашина, Юлия ПавловнаMashyna, Yuliia PavlivnaШульга, К.О.2019-01-112019-01-112018Опанасюк, Ю.А. Підвищення конкурентоспроможності закладів громадського харчування у Сумському регіоні [Текст] / Ю.А. Опанасюк, Ю.П. Машина, К.О. Шульга // Вісник Сумського державного університету. Серія Економіка. – 2018. – № 1. – С. 40-47. – DOI: 10.21272/1817-9215.2018.1-05 .0000-0002-9236-8587http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/70993У статті розкрито питання конкурентоспроможності закладів громадського харчування в м. Суми та Сумського регіону в цілому. Запропоновані шляхи підвищення конкурентоздатності даних закладів в індустрії харчування. Висвітлені найбільш відомі заклади харчування Сумського регіону та проаналізовано їх конкурентні переваги та недоліки, що впливають на загальний рейтинг конкурентоспроможних закладів харчування Сумського регіону. Запропоновані шляхи підвищення конкурентоспроможності даних закладів.The article deals with the issue of competitiveness of public catering establishments in Sumy and Sumy region. The ways of increasing the competitiveness of these institutions are proposed in the food industry. The most well-known catering establishments of the Sumy region are highlighted. The Influence of their competitive advantages and disadvantages of the overall rating of competitive nutrition facilities of the Sumy region are analyzed. The ways of increasing the competitiveness of these institutions are proposed.ukcneконкурентоспроможністьресторанний бізнесзаклади громадського харчуванняПідвищення конкурентоспроможності закладів громадського харчування у Сумському регіоніArticle