Богдан, О.В.2025-06-232025-06-232025Богдан О. В. Розрахунок установки для зберігання харчової продукції місткістю до 200 т : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 142 - енергетичне машинобудування / наук. кер. В. М. Бага. Суми : Сумський державний університет, 2025. 54 с.https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99287Актуальність теми: в наш час актуальною темою є покращення характеристик холодильних камер. До основних переваг апаратів повітряного охолодження належить їх автономність, відсутність необхідності застосування дороговартісного теплоносія, його підготовки та постійної компенсації втрат у системі охолодження. Мета роботи: дослідити види та принципи роботи холодильних машин. Виконати – газодинамічний, розрахунок модельного вентилятора, розрахунок параметра циклу та калоричний розрахунок. Отримані результати: у данній роботі в теоретичній частині ми визначилися з видами, класифакаціями та принципами роботи холодильних установок. Виконали такі розрахунки як – газодинамічний, розрахунок модельного вентилятора , розрахунок параметра циклу та калоричний розрахунок. Також у ході роботи спроєктувати робоче колесо вентилятора , схему холодильної машини та план однокамерного холодильника. Був виконаний розділ охорони праці.ukcneвентиляторгазодинамічний розрахунокхолодильне обладнаннятепловий насоскамера зберіганняРозрахунок установки для зберігання харчової продукції місткістю до 200 т.Bachelous paper