Сміян, Олександр ІвановичSmiian, Oleksandr IvanovychВасильєва, Олена ГеннадіївнаVasylieva, Olena HennadiivnaРоманюк, Оксана КостянтинівнаRomaniuk, Oksana KostiantynivnaСміян, Катерина ОлександрівнаSmiian, Kateryna OleksandrivnaГолюк, Катерина ОлегівнаHoliuk, Kateryna Olehivna2025-02-042025-02-042024Методичні вказівки до проведення практичних занять на тему "Особливості харчування у разі дитячих інфекцій" із дисципліни "Нутриціологія" (Особливості правильного харчування у разі різних захворювань) / уклад : О. І. Сміян, О. Г. Васильєва, О. К. Романюк, К. О. Сміян, К. О. Голюк. Суми : Сумський державний університет, 2024. 92 с.https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/98240Актуальність теми обумовлена значним поширенням інфекційних захворювань у дітей (вірусні, бактеріальні, грибкові та ін.). Належне харчування під час хвороби може значно підвищити їх самопочуття та прискорити процес одужання. Дитячий організм має підвищену потребу в нутрієнтах для розвитку, а під час інфекції ця потреба зростає ще більше. Водночас у дітей швидше відбуваються зневоднення та втрата мікроелементів та макроелементів, що може призвести до серйозних ускладнень без належного харчування.ukcneдитячі інфекціїособливості харчуваннянутриціологіяМетодичні вказівки до проведення практичних занять на тему "Особливості харчування у разі дитячих інфекцій" із дисципліни "Нутриціологія" (Особливості правильного харчування у разі різних захворювань)Working Paper