Толкачова, Н.О.2024-09-132024-09-132024Толкачова Н. О. Планування заходів зі зниження собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 051 - економіка / наук. кер. І. В. Новикова. Шостка : Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024. 44 с.https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96736У роботі розглянуто сутність та складові собівартості продукції, проаналізовано сучасні підходи до обгрунтовання система показників для оцінки собівартості продукції в різних галузях та розглядається методика аналізу рівня витрат на гривню продукції. Проаналізовані чинники впливу на величину собівартості продукції та запропоновані заходи по зниженню собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод».The work examines the essence and components of the cost of production, analyzes modern approaches to justifying the system of indicators for estimating the cost of production in various industries, and considers the method of analyzing the level of costs per hryvnia of production. Factors affecting the cost of production were analyzed and measures were proposed to reduce the cost of production at PJSC "Novgorod-Siverskiy syrzavod".ukcneсобівартістьcostаналізanalysisвитратиcostsвитрати на гривню продукціїcosts per hryvnia of productionПланування заходів зі зниження собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод»Planning of measures to Reduce the Cost of Production at PJSC “Novhorod- Siverskyi Cheese Factory”Bachelous paper