Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/91778
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Управління ефективністю сучасного підприємства
Authors Матющенко, М.М.
ORCID
Keywords бізнес
дослідження
ефективність
загрози
управління
можливості
недоліки
переваги
підприємство
покращення
сильні сторони
слабкі сторони
business
research
efficiency
threats
management
opportunities
disadvantages
advantages
enterprise
improvement
strengths
weaknesses
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/91778
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Матющенко М. М. Управління ефективністю сучасного підприємства : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 051 - економіка / наук. кер. О. І. Карінцева. Суми : Сумський державний університет, 2023. 72 с.
Abstract Об’єктом дослідження є підприємство МакДональдс. Предметом дослідження є підвищення ефективності в сучасному бізнес-ередовищі. У першому розділі досліджено методологічні засади ефективності. Розглянуто її визначення з ключовими особливостями та розумінням. Відбувається коротке ознайомлення з її типологією. Також відбувається порівняння ефективності з результативністю. А також, на противагу, розкрито значення неефективності. У другому розділі виконана діагностика діяльності Макдональдсу. У третьому розділі розглянуто питання можливого підвищення ефективності McDonald’s, де відбувається розрахунок коефіцієнта ефективності, а також надано рекомендації з підвищення результативності в цілому та ефективності управління підприємства, так окремо покращення за сферами. Практичне значення роботи полягає у визначенні проблемних моментів та перспектив діяльності акДональдс. Наукова новизна полягає у визначенні проблемних аспектів діяльності та надані практичних рекомендацій щодо розвитку діяльності компанії в майбутньому. Результати дослідження було апробовано на конференції «Economics for ecology», теза «Management of modern enterprise efficiency».
The object of the study is the McDonald's enterprise. The subject of the study is improving efficiency in the modern business environment. The first chapter examines the methodological principles of efficiency. Its definition with key features and understanding is considered. A brief introduction to its typology takes place. There is also a comparison of efficiency with effectiveness. And also, on the contrary, the meaning of inefficiency is revealed. In the second chapter, the diagnosis of McDonald's activities is carried out. In the third section, the question of possible improvement of the efficiency of McDonald's is considered, where the efficiency ratio is calculated, and recommendations are also given to increase the overall effectiveness and efficiency of the company's management, as well as individual improvements by area. The practical significance of the work lies in the identification of problematic points and prospects of acDonald's activity. Scientific novelty consists in identifying problematic aspects of activity and providing practical recommendations for the development of the company's activities in the future. The results of the research were tested at the conference "Economics for ecology", the thesis "Management of modern enterprise efficiency".
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ БіЕМ)

Views

Germany Germany
12699
Norway Norway
97
Poland Poland
1
Ukraine Ukraine
145654
United Arab Emirates United Arab Emirates
1
United Kingdom United Kingdom
87
United States United States
335621
Unknown Country Unknown Country
145650

Downloads

Germany Germany
145654
Poland Poland
335624
Ukraine Ukraine
335623
United Arab Emirates United Arab Emirates
1
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
335625
Unknown Country Unknown Country
1

Files

File Size Format Downloads
Matiushchenko_bac_rob.pdf 834,6 kB Adobe PDF 1152529

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.