Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93511
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Досвід дистанційного викладання дисциплін освітньої програми «Хімічні технології неорганічних речовин та водоочищення»
Authors Сангінова, О.В.
Обушенко, Т.І.
Толстопалова, Н.М.
ORCID
Keywords воєнний стан
освітні послуги
Україна
програма «Цифрові інструменти Google для освіти»
martial law
educational services
Ukraine
Google Digital Tools for Education Program
Type Conference Papers
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93511
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Сангінова О. В., Обушенко Т. І., Толстопалова Н. М. Досвід дистанційного викладання дисциплін освітньої програми «Хімічні технології неорганічних речовин та водоочищення» // Хімічна технологія: наука, економіка та виробництво : збірник наукових праць VII Міжнародної науково-практичної конференції, м. Шостка, 22-24 листопада 2023 р. / гол. ред. Р. В. Закусило. Суми : Сумський державний університет, 2023. С. 201-204.
Abstract Забезпечення належної якості освітніх послуг в умовах воєнного стану в Україні є надзвичайно важливою проблемою для всіх заінтересованих сторін: здобувачів, науково-педагогічних працівників, адміністрації закладів вищої освіти та роботодавців. Ускладнення навчання та викладання через різні можливості доступу учасників освітнього процесу до навчальних ресурсів стало викликом для науково-педагогічних працівників університетів і обумовило удосконалення методів викладання, адаптацію вже розроблених дистанційних курсів, розширення цифрових інструментів навчання. Завдяки програмі «Цифрові інструменти Google для освіти» [1], започаткованій у липні 2022 року Міністерством освіти і науки України разом із Google Україна, автори мали можливість долучитись до навчання і застосувати нові знання та досвід у навчальному процесі. Тестування цифрових інструментів Google здійснювалось на платформі дистанційного навчання «Сікорський» [2], яка створена у КПІ ім. Ігоря Сікорського, і є потужним майданчиком для взаємодії викладачів зі студентами. Вебсервіси та вебпакети Google були задіяні при викладанні двох нормативних і однієї вибіркової дисциплін освітньої програми «Хімічні технології неорганічних речовин та водоочищення»: «Теоретичні основи хімії та технології води» (нормативна, 6 кредитів), «Технічний аналіз у виробництві неорганічних речовин та водоочищенні» (нормативна, 6 кредитів) та «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю» (вибіркова, 4 кредити). Для кожної із зазначених дисциплін за допомогою сервісу Google Клас створено дистанційні курси. Наповнення курсів здійснювалось сумісно трьома викладачами - авторами роботи. Студенти долучались до курсу через код, наданий викладачем на початку семестру; матеріали курсу здобувачі отримували відповідно до графіку, запланованому через Google Календар. Дистанційний курс «Теоретичні основи хімії та технології води» отримав сертифікат відповідно до процедури сертифікації, діючої у КПІ ім. Ігоря Сікорського, два інші курси проходять апробацію у навчальному процесі і заплановані до сертифікації у 2024 році.
Appears in Collections: Наукові видання (ШІ)

Views

Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
12
United States United States
35

Downloads

Ukraine Ukraine
11
United States United States
49

Files

File Size Format Downloads
Sanhinova_dystantsiine_vykladannia_dystsyplin.pdf 2,29 MB Adobe PDF 60

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.