Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34396
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Аналіз теплопровідності полімерних нанокомпозитів наповниних вуглецевими нанотрубками та технічним вуглецем |
Other Titles |
Analysis of the Thermal Conductivity of Polymer Nanocomposites Filled with Carbon Nanotubes and Carbon Black Анализ теплопроводности полимерных нанокомпозитов наполненых углеродными нанотрубками и техническим углеродом |
Authors |
Дінжос, Р.В.
Фіалко, Н.М. Лисенков, Е.А. |
ORCID | |
Keywords |
Вуглецеві нанотрубки Технічний вуглець Коефіцієнт теплопровідності Перколяція Полімерні нанокомпозити Углеродные нанотрубки Технический углерод Коэффициент теплопроводности перколяция Полимерные нанокомпозиты Carbon nanotubes Carbon black Thermal conductivity Percolation Polymer nanocomposites |
Type | Article |
Date of Issue | 2014 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34396 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | |
Citation | Р.В. Динжос, Н.М. Фиалко, Э.А. Лысенков, Ж. нано- электрон. физ., 6 № 1, 01015 (2014) |
Abstract |
Представлені результати експериментальних і розрахункових досліджень теплофізичних
характеристик частково-кристалічного поліетилену і нанокомпозитів, які містять від 0,3 до 2,5 мас. %
технічного вуглецю та нанокомпозитів, які містять від 0,2 до 1,5 мас. % вуглецевих нанотрубок.
Представлені основи теорії ефективного середовища та теорія перколяції та як вони корелюють з
експериментальними даними. Вивчено особливості впливу структури полімерних композитів на їх
теплофізичні властивості. Зроблений порівняльний аналіз провідності композицій в залежності від
геометрії та розмірів наповнювача.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34396 Представлены результаты экспериментальных и расчетных исследований теплофизических ха- рактеристик частично – кристаллического полиэтилена и нанокомпозитов, содержащих от 0,3 до 2,5 мас. % технического углерода и нанокомпозитов, содержащих от 0,2 до 1,5 мас. % углеродных нанотрубок. Представлены основы теории эффективной среды и теория перколяции и как они корре- лируют с экспериментальными данными. Изучены особенности влияния структуры полимерных ком- позитов на их теплофизические свойства. Сделан сравнительный анализ теплопроводности компози- ций в зависимости от геометрии наполнителя. При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34396 Experimental results and theoretical studies of thermophysical characteristics crystalline polyethylene nanocomposites containing from 0.3 to 2.5 wt. % carbon black and nanocomposites containing from 0.2 to 1.5 wt. % carbon nanotubes is done in the article. The fundamentals of the effective medium theory and percolation theory and how they correlate with the experimental data is shown. The features of the structure’s influence of polymer composites on their thermal properties is studied. A comparative analysis of the thermal conductivity of the compositions according to the geometry of the filler is done. When you are citing the document, use the following link http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34396 |
Appears in Collections: |
Журнал нано- та електронної фізики (Journal of nano- and electronic physics) |
Views
![Canada](/flags/ca.gif)
1
![France](/flags/fr.gif)
1
![Germany](/flags/de.gif)
5
![Italy](/flags/it.gif)
1
![Netherlands](/flags/nl.gif)
4
![New Zealand](/flags/nz.gif)
1
![Russia](/flags/ru.gif)
7
![Turkey](/flags/tr.gif)
2
![Ukraine](/flags/ua.gif)
561
![United Kingdom](/flags/gb.gif)
1
![United States](/flags/us.gif)
652
![Unknown Country](/flags/--.gif)
61
Downloads
![China](/flags/cn.gif)
14
![France](/flags/fr.gif)
3
![Germany](/flags/de.gif)
2
![Russia](/flags/ru.gif)
1
![Ukraine](/flags/ua.gif)
562
![Unknown Country](/flags/--.gif)
36
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Dinzhos_Fíalko_Lisenkov.pdf | 473,88 kB | Adobe PDF | 618 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.