Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45150
Title: Listeria monocytogenes, як збудник харчової інфекції
Authors: Фалько, К.Е
Keywords: Listeria monocytogenes
харчова інфекція
пищевая инфекция
Food infection
патогенні мікроорганізми
патогенные микроорганизмы
pathogens
Issue Year: 2016
Publisher: Сумський державний університет
Citation: Фалько, К.Е. Listeria monocytogenes, як збудник харчової інфекції [Текст] / К.Е. Фалько; наук. кер. О.М. Бергилевич // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІV Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 21-22 квітня 2016 р. / Н.В. Деміхова. — Суми : СумДУ, 2016. — Т.1. — С. 79-80.
Abstract: Останнім часом в різних країнах світу все більше з’являється повідомлень щодо спалахів захворювань людей, які пов'язані з вживанням харчових продуктів, які можуть бути джерелом патогенних мікроорганізмів і головним чином, це бактерії родів Campylobacter, Salmonella, Listeria monocytogenes, ентерогеморагічні Escherichia coli і Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp). Рід Listeria налічує біля 10 видів, проте патогенний для людини та тварин є лише Listeria monocytogenes, яка при потраплянні до харчових продуктів, може викликати отруєння в споживачів.
URI: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45150
Type: Theses
Appears in Collections:Наукові видання (МІ)

Views
Other4
Belgium1
Canada1
China2
Germany4
France2
United Kingdom1
Russia1
Ukraine7
United States4
Downloads
Other2
China1
Germany3
France1
Ghana1
Philippines1
Serbia1
Russia1
Ukraine8


Files in This Item:
File Description SizeFormatDownloads 
Falko_Berhylevych.pdf988.07 kBAdobe PDF19Download


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.