Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item:http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/63098
Title: Моніторинг якості та безпечності рибопродукції
Authors: Черниш, Єлізавета Юріївна
Черныш, Елизавета Юрьевна
Chernysh, Yelyzaveta Yuriivna
Матяш, Я.О.
Keywords: моніторинг якості
мониторинг качества
quality monitoring
рибопродукція
рыбопродукция
fish products
харчова інтоксикація
пищевая интоксикация
food intoxication
Issue Year: 2017
Publisher: Сумський державний університет
Citation: Черниш, Є.Ю. Моніторинг якості та безпечності рибопродукції [Текст] / Є.Ю. Черниш, Я.О. Матяш // Сучасні технології у промисловому виробництві : матеріали науково-технічної конференції викладачів, співробітників, аспірантів і студентів фак-ту техн. систем та енергоефективних технологій, м. Суми, 18–21 квітня 2017р.: у 2-х ч. / Ред.кол.: О.Г. Гусак, В.Г. Євтухов. – Суми : СумДУ, 2017. – Ч.2. – С. 118.
Abstract: Фактори потенційної небезпеки рибопродукції поділяються на фізичні, хімічні та біологічні. Фізичні - це чужорідні тіла (частки скла, гострі кісточки, інші тверді або сторонні включення і т.д.). Хімічні є домішки, залишкові кількості пестицидів, харчові добавки або хімічні речовини, що пролонгують збереження продукції при перевезеннях і зберіганні. Біологічні фактори, найбільш приховані і небезпечні своїми наслідками, укладені в бактеріальних інфекціях і токсини. Причиною харчових інтонсикацій може стати зростання числа хвороботворних мікроорганізмів і їхня здатність до виживання при термообробці.
URI: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/63098
Type: Theses
Appears in Collections:Наукові видання (ТеСЕТ)

Views
Other3
France1
United States13
Downloads
No available statistics


Files in This Item:
File Description SizeFormatDownloads 
Chernysh_monitorynh.pdf199.82 kBAdobe PDF0Download
Show full item record Recommend this item


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.