Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Permanent URI for this collectionhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/67309

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Item
    Проєктування технологічного процесу виготовлення черв’яка 600.01.01
    (2023) Гайдабрус, Д.Ю.
    Записка: 104 с., 21 рис., 32 табл., 20 джерел. Об'єкт розробки – деталь Черв’як 600.01, яка входить до складу талі ручної пересувної черв'ячної ПЗ.71.00.00-01. Мета роботи – проєктування технологічного процесу виготовлення деталі Черв’як 600.01. В роботі виконано аналіз службового призначення талі ручної пересувна черв’ячна, визначені умови їх експлуатації, проведений аналіз технічних вимог, що пред'являються до конструкції деталі. Табличним методом визначено тип виробництва і форма організації робіт. За допомогою ЕОМ обраний метод отримання заготовки. При аналізі технологічної операції заводського технологічного процесу механічної обробки «черв’як» обґрунтовано вибір схеми базування і закріплення заготовки, обладнання та технологічної оснастки, розраховані режими різання і визначені технічні норми часу на операцію. В кінці роботи представлені висновки, додатки і технологічний процес механічної обробки «черв’яка» на бланках КТП.
  • Item
    Проєктування технологічного процесу виготовлення черв’яка 2Н135.40.045
    (Сумський державний університет, 2022) Koрнієнко, А.О.
    Записка: с., 15 рис., 11 табл., 22 літературних джерел. Об'єкт роботи – деталь черв’як 2Н135.40.045, яка входить до складу свердлильного верстату 2Н135. В цій роботі проаналізовано службове призначення верстату, його вузлів, деталі «черв’як» та технічних вимог, що задав конструктор. Тип виробництва – одиничний. Проаналізовано технологічність конструкції деталі. Запропоновано спосіб отримання заготовки. Графічна частина включає в себе креслення заготовки, верстатного пристрою, карти КТП та креслення операційного налагодження. Виконано детальний аналіз технологічного процесу виготовлення деталі. Для операцій 030 та 035 запропоновано альтернативні варіанти базування деталі при її виготовленні, підібрано сучасні верстати, інструмент та відповідні режими різання. Виконано технічне нормування операцій та представлено комплект технологічної документації.
  • Item
    Удосконалення технологічного процесу виготовлення черв’яка УНЗ 100.01.01.01, шляхом вибору різального інструменту на операції токарна з ЧПК
    (Сумський державний університет, 2020) Басов, Б. С.
    Кваліфікаційна робота магістра становить 106 сторінок, у тому числі 35 рисунків, 18 таблиць, бібліографію із 33 джерел на двох сторінках. Мета роботи. Метою роботи підвищення ефективності механічної обробки деталі типу вал за рахунок зміни стратегії обробки з використанням прогресивних розробок верстатного та інструментального виробництва, здатних забезпечити якісну обробку заготовок. Дослідження стійкійсних характеристик різального інструменту в залежності від режимів різання при токарній обробці. Актуальність теми. Деталь «Черв’як» входить до складу перемішувача бурового розчину ПБР–7.5. Перемішувач бурового розчину призначений для перемішування бурових розчинів, розчинів реагентів та інших рідин щільністю до 2,2 г / см3 в резервуарах з об'ємом до 40 куб. м і висотою до 2 200 мм. Об'єкт дослідження. Технологічний процес механічної обробки черв’яка. Предмет дослідження. Операції технологічного процесу механічної обробки деталі черв’як. Наукова новизна роботи полягає у розробленні сучасного технологічного процесу, з використанням прогресивних розробок сучасного виробництва та зміною стратегії обробки. Практична цінність роботи для машинобудівного підприємства полягає у впровадженні в виробництво сучасних методів обробки з використанням прогресивних розробок.