Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ШІ)

Permanent URI for this collectionhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/69482

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Item
    Рентабельність підприємства та шляхи її підвищення
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Колесніченко, Л.Г.
    В роботі розкрито сутність прибутку та рентабельності, а також формування прибутку підприємтва та фактори, що впивають на рівень рентабельності, наведені показники рентабельності підприємства та методи її визначення, здійснено оцінку рентабельності ПрАТ «Лакталіс Суми» та запропоновані шляхи її підвищення.
  • Item
    Оцінка економічної ефективності виробничої діяльності торговельного підприємства і шляхи її підвищення
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Рибалов, А.В.
    В роботі розглянуто теоретичні підходи до визначення сутності економічної ефективності та оцінці економічної ефективності виробничої діяльності торговельного підприємства. Визначені фактори, які впливають на результативні показники на досліджуваному торговельному підприємстві АТБ-маркет та запропоновані кроки щодо підвищення прибутковості та конкурентоспроможності компанії.
  • Item
    Аналіз економічної ефективності діяльності підприємства (на прикладі ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»»)
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Щасна, М.А.
    В роботі досліджено економічну сутність понять «ефект» та «ефективність» діяльності підприємства, а також розглянуто наукову класифікацію видів ефекту та ефективності виробництва. Проведено огляд наукових підходів до оцінки та аналізу ефективності використання основного та оборотного капіталу промислового підприємства, економічних підходів до аналізу показників рентабельності виробництва. Здійснено аналіз економічної ефективності діяльності ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»» та наведено пропозиції щодо покращення її господарської діяльності.